Реклама / Ads
0| 3288 |06.07.2022 НОВИНИ

Това можеше да съм аз

.
Две момичета - на 22 и 26 години бяха пометени от джипка докато стоят на тротоар в София. Загиват там. Около 23 ч. Гаменът зад волана се оказва бивш футболист. Оказва се с криминални регистрации. Оказва се, че джипът е с фалшив регистрационен номер. Гаменът зад волана, бивш футболист, бяга. Историята е кошмарна. Но една мисъл не ми дава мира. Това можеше да съм аз.
 

Много често минавам в района на метростанция “Европейски съюз” точно в тези часове. Пеша. Като двете момичета, пометени на тротоара от футболист-рецидивист, решил да хвърчи посред нощ по столичните булеварди със скъпия си голям джип. Снощи също бях в района, но в автобус на градския транспорт. 

 

Спомням си - минахме кръстовището на бул. “Черни връх” точно в района на Моста на влюбените около 23 ч. Кой би си помислил, че само на няколко метра от там, на съседното кръстовище преди минути е станала такава трагедия? Ами ако същият този джип беше минал по съседния булевард? Бе повлякъл автобуса, пресичащите в района на НДК хора? 

 

И после се сещам… Бившият футболист е бил с криминални регистрации. Бил в схемите с черното тото и уредените мачове. Задържан за наркоразпространение. В джипката, погубила два човешки живота, е открита полицейска палка и синя лампа… 

 

Чудя се - защо този човек не е в затвора? Да не би да е човек на някого, някъде? Да не би да се ползва с разни протекции? Да не би някой полицай някъде да е забравил какво означава да служи в МВР и да го е покровителствал? Питам само. Не ми е работа да вадя присъди. Това го прави съдът. 

 

И не, това не е опит да играя с човешка трагедия. 

 

Това е опит да бия тревога и да кажа, че някой някъде не си върши работата в тази държава и затова млади момичета са убити на тротоар от гамен с джип. 

 

Една мисъл не ми дава мира. Това можеше да съм аз. Можеше да е някой от моите приятели, които в летните вечери се разхождат в района. Можеше да е ваш близък, ваш познат. Вашето дете. Вие. 

 

Това можеше да е всеки един от нас.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2903 |06.07.2022 Кирил Петков: Програмата на ПП е готова, включва над 40 законопроекта . 0| 2919 |06.07.2022 Проф. Ива Христова: Летен пик на COVID-19 се очаква през август . 0| 3097 |05.07.2022 Кабинетът „Василев”: Управленската програма се очаква да е готова днес . 0| 3120 |04.07.2022 Надежда Нейнски: Скандалът с руските дипломати няма да отшуми, това не е гръмване на пушка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads