Реклама / Ads
15| 5961 |18.03.2011 НОВИНИ

Тр. Трайков: Жена ми шофира по-добре и от НСО

.
Тр. Трайков
Ако Лукойл няма печалба, това би било признак за удивителна неефективност, коментира Трайков думите на В. Златев за липсата на печалба. Има цени, за които не бих се хабил толкова, но точно тези помпат инфлацията, обясни той.
 

Мерките, които обсъждахме, са условия за облекчаване на търговците и производителите и за снижаване на крайната цена на горивата, обяви по БТВ министърът на икономиката Тр. Трайков. Държавата проверява сигналите за евентуален монопол, увери той. България има един от най-ниските акцизи в Европа, затова би трябвало да имаме и втората най-ниска цена на дизела, а това не е така, продължи той.

Това, което мисля, е изразено в подкрепата ми за сигнала към Комисията за защита на конкуренцията, каза министърът. Проблем е, че при повишението на цените, те растат по-бързо, докато при намалението - намаляват по-бавно.  Когато има по-висока цена, трябва да има внос на по-ниска, добави Трайков.

Ако потреблението повишава разходите на един вносител, значи другите трябва да реагират и да продават на по-ниска цена. това, че производствените разходи са високи, не е мой проблем, каза той. Ако Лукойл няма печалба, това би било признак за удивителна неефективност, коментира Трайков думите на В. Златев за липсата на печалба.

Държавата може да повлияе по два начина - да се откаже от приходи, т.е. тези разходи да се поемат от гражданите, от бюджета, както и да гарантира свободната конкурентна среда. Това са нашите изводи и премиерът е дал карт бланш тези мерки да бъдат осъществени. Важното е да се спазят общите ни интереси и в тях да има баланс. Има цени, за които не бих се хабил толкова, но точно тези помпат инфлацията, обясни Трайков. Вероятността мерките да сработят е 100%, увери той.

В момента правим преоценка на всички нови проекти, коментира Трайков съдбата на АЕЦ Белене. Когато сме напълно сигурни, че безопасността е на достатъчно високо ниво, ще стигнем на икономическите моменти и ще продължим да се договаряме за цена, каза министърът, който по тази тема в понеделник продължавал разговорите в Брюксел. Поне за три месеца ще бъде натиснато копчето Пауза.

Не ме интересува какво става в Турция, важно е какво става в България
- ако проектите ни са добри, ще продаваме и в Турция. Нова мощност на площадката на Козлодуй рано или късно трябва да има - това е най-подготвонета площадка, вкл. и като сеизмичност, обясни той.

Моите шофьори от НСО са много добри професионалисти
и се чувствам сигурен с тях, а по-сигурен съм само, когато кара жена ми, завърши Трайков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6165 |09.03.2011 Тр. Трайков: Реакторът за "Белене"-7-ми в "Козлодуй" . 34| 4911 |08.03.2011 Димитров към Трайков: Това е правилният ход! . 42| 5845 |01.03.2011 Тр. Трайков: Залагаме акциите на “Белене”, докато изплатим заема . 19| 5355 |26.02.2011 Тр. Трайков: Днес най-важна е икономиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads