Реклама / Ads
53| 6621 |31.01.2011 НОВИНИ

Д-р Тренчев се оттегля от "Подкрепа"?

.
Д-р Константин Тренчев
Несменяемият от две десетилетия президент на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев смятал да се раздели с лидерския пост в организацията.
 

Мълвата упорито обикаля синдикалните коридори дни преди конгрес на “Подкрепа”, който ще се състои от 8 до 10 февруари. Тогава ще бъде избрано новото ръководство на профсъюза за следващите 4 години.

Слухът, че д-р Тренчев ще се оттегли, е стигнал чак до високите етажи на братския синдикат – КНСБ. Оттам чакат с интерес висшия форум на “конкурентната организация”. Синдикалният лидер все по-често споделял пред свои близки и колеги, че обмисля да се раздели с президентския пост. Разкъсвам се между съвестта и дълга към организацията, казвал им все по-често напоследък д-р Тренчев. Окончателното си решение Доктора, както го наричат подчинените му, ще обяви на Конгреса.

“Умувам. Чувствам се уморен. Тая държава няма оправия”, коментира за БЛИЦ самият д-р Тренчев, попитан дали наистина е взел решение да се оттегли от президентския пост в “Подкрепа”. Той не крие, че е песимист за бъдещето на страната, особено в краткросрочен план.

Ако социално-икономическата криза продължи да се развива по този начин и политиците не вземат мерки, държавата ще катастрофира през април, прогнозира наскоро той.

Запознати припомнят, че “заплахата” с хвърлянето на оставката е многократно прилагана и от Тренчев, и от покойния му вече синдикален събрат Желязко Христов през годините.

Първият редовно казвал на приближените си, че ако нещата не се променят , ще си стегне куфарите и ще замине в САЩ при жена си Кояна, припомняйки им каква висока лична цена е платил, за да ръководи синдикалните редици дълги години. Вторият пък, казвал, че ще се оттегли, за да се върне към своята професия на коремен хирург.

В крайна сметка, ситуацията и в двете синдикални централи винаги досега се развиваше по един и същи сценарий – шефовете заплашват с оставка, редовите членове ги умоляват да останат на постовете си и в крайна сметка колективната воля на членовете надделяваше над личния избор.

Дали и сега този добре познат сценарий от 20-годишната най-нова синдикална история ще се повтори, ще стане ясно следващата седмица. Тогава ще се разбере и дали в синдикалните редици ще се появи някой, който да се осмели да се кандидатира за шефския пост в “Подкрепа”, тъй като досега нямаше такъв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5305 |16.01.2011 К. Тренчев:Социално-икономическата криза е най-важна! . 0| 5472 |27.10.2010 Вестник брои 58 бона на Тренчев за клевета . 33| 6254 |30.09.2010 Тренчев отчаен, пише писмо на Борисов . 11| 6407 |12.09.2010 Рашидов наплю Местан, а после: "Оттеглям думите си"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads