Реклама / Ads
15| 3430 |27.08.2021 НОВИНИ

Трети път за късмет: Президентът връчва мандата на БСП

.
Днес в 9:30 ч. на “Дондуков” 2 президентът на Република България ще връчи третия проучвателен мандат на БСП. Това е последен опит в рамките на това Народно събрание да бъде излъчен кабинет.
 

Веднага след като се разбра, че третият мандат отива при БСП, Филип Станев от “Има такъв народ” коментира, че няма как да съставят правителство с конкретната партия, така че БСП няма да получи подкрепа от победителите на парламентарните избори на 11 юли.


Христо Иванов заяви, че от “Демократична България” тепърва ще вземат решение дали изобщо да влизат в разговори с БСП.

 

Арман Бабикян от “Изправи се.БГ! Ние Идваме!” каза, че той и колегите му ще положат добронамерени усилия при съставянето на кабинет.


От ГЕРБ-СДС не изневериха на себе си и за пореден път отправиха критика към президента: “Г-н Радев не желае да има редовно правителство. Той изглежда само прави сметки за своите избори, своята кампания” - коментира Десислава Атанасова.

 

„Първо, да се запознаем с предложенията. Но доколкото разбирам от БСП са заявили, че с нас няма да разговарят.“, това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по повод връчването на третия мандат на БСП.

 

Няма срок, в който да бъде обявена номинацията за премиер на БСП, но веднага след като името му стане ясно, започва да тече 7-дневен период, в който той трябва да представи състава на ново правителство. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че тя няма да бъде номинирана за поста и че предложеният за премиер не трябва да е политическа, а консенсусна фигура

 

Ако и този път опитът за редовен кабинет се провали, държавният глава ще разпусне 46-ото Народно събрание и ще насрочи трети поредни парламентарни избори, които тази година имат възможност да се осъществят заедно с президентските.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3850 |26.08.2021 Бабикян не е разочарован за третия мандат. Ще положат добронамерени усилия за съставяне на кабинет . 0| 2983 |26.08.2021 Социолог: Шансовете за правителство с третия мандат са изключително слаби . 26| 4378 |26.08.2021 Третият мандат отива при БСП. Нинова: Разбираме отговорността, ще подходим държавнически . 2| 3103 |26.08.2021 Панчугов: И политическите лидери, и президентът стоят в позицията на разкрачено лидерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads