Реклама / Ads
4| 12288 |21.10.2007 НОВИНИ

Три бременни жени загинаха в катастрофа на Карловско шосе

.
Петима души паднаха жертви във войната по пътищата през изминалото денонощие. Три от тях са бременни жени. Общо ранените са 34, двама са в тежко състояние.
 

Бременните момичета са загинали в адска катастрофа на шосето между Карлово и Граф Игнатиево. Един в друг са се врязали два автомобила "Фолксваген" и "БВМ", след което върху тях е връхлетял автобус, който не успял да спре. Пътниците в двете коли се връщали от циганска сватба. Шофьорът на БМB-то е изчезнал и се издирва от полицията.

Само в София са станали 155 леки катастрофи и четири тежки сблъсъка. Причините са предимно неадекватни реакции на шофьори по мокрите улици. Четирима са ранените в столицата.  

Пътните настилки в страната навсякъде са мокри и опасни. Лошо положеният асфалт създава проблеми при ползването на спирачки. Видимостта е сравнително добра, но на Витиня има мъгла. Ремонтни дейности се извършват на магистрала "Хемус" при тунел „Топли дол", както и по пътищата Ботевград-магистрала "Хемус", Враца-Мездра, Омуртаг-Търговище, Русе-Разград, Калотина-София, Русе-Бяла, Луковит-Коритна-Севлиево, Каварна-Балчик, Ябълково-Коньово, Костенец-Самоков-София, Челопеч-Карлово, Роман-Златна Панега, Златуша-Пожарево-Божурище, Бистрица-Железница-Ярема, Велико Търново-Габрово и Околовръстен път на София, при отклонението за Банкя.
Опасност от свлачища има по пътищата Асеновград-Смолян, Смолян-Мадан и Смолян-Девин-Кричим. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".
Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Проходът на Републиката, както и пътищата Етрополе-Тетевен, между Ямна и Черни Вит, Чибаовци-Свидня, Огняново-Исперихово, Стамболийски-Цалапица и Царски Извор-Горски Горен Тръмбеш.
Мокри и пълни с опасности ще са пътищата през следващите няколко дни. Трябва да се кара с повишено внимание и бдителност за клопките по некачествените пътища в страната. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6852 |08.10.2007 Ново обвинение срещу Максим Стависки за катастрофата край Ропотамо . 3| 7284 |04.09.2007 Максим Стависки е обвинен за катастрофата край Ропотамо . 0| 5522 |18.07.2007 След бразилския спортен триумф - драма с 200 изгорели в самолетна катастрофа . 0| 6725 |18.03.2007 Шест души загиват в катастрофа край Кошарица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads