Реклама / Ads
10| 5133 |27.11.2007 НОВИНИ

Трима министри, начело с Румен Петков, в Монако за мотоциклетни награди

.
Трима министри, начело с Румен Петков кацнаха днес в Монако. С него са Веселин Близнаков, министър на отбраната и Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството.
 
В делегацията е и Богдан Николов, шеф на мотофедерацията и личен приятел на Петков по плевенска линия.

Българската група е отседнала в петзвезден хотел, всички си носят и фракове за тежките приеми. Поводът трима министри да се озоват в Монако с правителствения самолет е връчване на награда за организацията на състезание от веригата Гран при „България" по мотоциклетизъм.
В програмата на посещението са предвидени среща с принца на Монако Албер Втори и работен обяд с членове на кабинета, на които ще присъстват и всички останали поканени от различни държави. Очаква се Румен Петков, който е президент на Организационния комитет Гран при „България" да получи награда. Миналата година Петков и Богдан Николов с още министри също бяха в Монако, за да получат наградата, която междувпрочем получават почти всички домакини на състезания от въпросната верига, както и за състезанията Супермото.

Самите награди ще се връчват в петък, а част от тържествата са в събота. Поради тази причина тримата министри в четвъртък щели да се върнат със самолета за седмичното съвещание на правителството, след което отново щели да поемат към Монако и принц Албер Втори. В тайна се пази свободната програма на българските министри, но запознати с миналогодишното посещение твърдят, че при всички случаи нашите властници щели да посетят някои от известните казина там. Не е ясно също каква част от визитата поемат домакините и каква - българската страна. При всички случаи става дума за твърде скъпо мероприятие, кълнат се запознати.

Монако стана известно с посещенията на наши министри още при управлението на НДСВ. Тогава Милен Велчев, финансов министър, Пламен Петров, транспортен министър и депутата от Новото време Мирослав Севлиевски, който по-късно също стана министър, играха карти на една яхта с Иван Тодоров-Доктора. По-късно Доктора бе взривен на бул. „Цариградско шосе", а след две години - убит. Снимките от паметната игра на карти в Монако пръв извади Бойко Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР. Тогава видните ендесевейци казаха, че не знаели с какво се занимава Доктора и всички им повярваха. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5798 |28.10.2007 Мъж плаши Румен Петков по телефона . 1| 5529 |28.10.2007 Трима арестувани за купуване на гласове, находчив ром движи с 5 лични карти . 3| 5728 |27.10.2007 Румен Петков се появи в ДАМС като пират с превързано око . 3| 5143 |10.10.2007 Румен Петков „маже ските" на новата агенция по сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads