Реклама / Ads
15| 4920 |03.07.2013 НОВИНИ

Тройната коалиция бие ГЕРБ по полети с "Авиоотряд 28"

.
Ивайло Московски, бивш транспортен министър
Полетите от 2005 до 2009 година на „Авиоотряд 28" са 1551, а тези от 2009 до 2013 година, тоест по време на управлението на ГЕРБ, са 1306. По времето на Тройната коалиция има и интересни дестинации като Сидни, Нова Гвинея.
 

Това заяви на пресконференция Ивайло Московски, народен представител от ГЕРБ и бивш транспортен министър. Московски обясни, че „Авиоотряд 28" е предоставил информация на ГЕРБ, но тя е непълна, тъй като по време на разследването от прокуратурата били иззети много данни.

Затова ГЕРБ ще поиска информация за полетите на "Авиоотряд 28" от 2005 до 2009 година и от други институции, а не само от правителствената авиоослужба.

Според Ивайло Московски голяма измама по отношение на правителствения "Авиоотряд 28" по времето на Тройната коалиция е и договарянето на закупуването на двата самолета "Еърбъс".  По думите му ГЕРБ не участва в заседанието на парламентарната комисия за авиотряда първо заради общата позиция на партията да не участва в работата на парламента и второ, защото комисията е игнорирала изцяло желанието на ГЕРБ да се разшири обхватът на проверката.

"Тройната коалиция прави поръчка за закупуването. Печели фирмата, която предлага 44 милиона долара за самолет втора употреба, закупени от нискобюджетна компания. Предложението на първия участник в поръчката обаче е с 4 млн. долара по малко. Нашата информация е, че комисионата, която е прибрала Тройната коалиция за тази сделка, е между 10 и 15 млн. долара", посочи народният представител. Той напомни, че именно по времето на ГЕРБ е спряна доставката на единия самолет.
"Това е една грандиозна схема и измама на тройната коалиция", коментира Московски.

По информация на ГЕРБ полетът на "Бистришките тигри" с правителствения авиотряд е платен от футболния клуб на Етрополе, заяви на пресконференцията депутатът  Владислав Горанов. На въпрос дали председателят на ГЕРБ ще се яви на изслушването на комисията, Горанов заяви, че не знае дали дори Бойко Борисов е поканен официално.

"Заседанията на комисията се превръщат в ритуална работа, завършваща с пресконференция. Единственото нещо, което се разбира от нейната работа, е, че е летяла например Преслава и други пикантерии", коментира Горанов.

Парламентарната комисия по отношение на „Авиоотряд 28" трябва да спре работа, докато не приключи проверката на прокуратурата по случая, заяви още той: "ГЕРБ няма как да се намеси в работата на прокуратурата и да ги питаме какво точно обследват. Ако ние се доберем до данни за извършени престъпления по време на управлението на Симеон Сакскурборготски или по време на Тройната коалиция, ние ще сезираме прокуратурата."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 5966 |02.07.2013 Станишев: Още 2005 г. казах, че коалиция с „Атака” е невъзможна . 69| 6177 |30.06.2013 Найденов: ГЕРБ щяха да оглавят комисията по етика, ако бяха в парламента . 22| 5400 |29.06.2013 Цветанов похвали жените в ГЕРБ . 39| 8139 |28.06.2013 Г. Кадиев за Фрогнюз: От ГЕРБ имаха идеи по Закона за енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads