Реклама / Ads
3| 5005 |23.11.2010 НОВИНИ

Цачева изгони журналистите от пленарна зала

.
Цецка Цачева
Цецка Цачева отдалечи журналистите от парламентарните кулоари и ги настани в чисто нов пресклуб в 41-ото Народно събрание.
 

Той се намира до зала „Запад”. „Това е място, където да можете вие професионално да осъществявате контакти помежду си”, обърна се към журналистите тя. После допълни, че парламентарните репортери могат там да контактуват и с народните представители.

Бързам да уточня, че това не е опит да бъдат ограничени вашите права, такива, каквито вие сте си извоювали за достъп до пленарната зала изобщо и до кулоарите на НС”, застрахова се Цачева от упреци, че помещението е доста отдалечено и на журналистите ще им е трудно да следят кулоарните вълнения. За сметка на това има плазмен телевизор, отделни колонки за звук и два броя компютри.

Преди две години и половина предшественикът й Георги Пирински се опита да въведе драконовски мерки за озаптяване на репортерите. През януари 2008-ма той огради с червените колчета забранени за журналисти зони. Пропуските за достъп до парламента бяха орязани в пъти. Социалистът обаче срещна яростен отпор и бе принуден да върне старото положение. С което сега се съобрази и Цачева.

По стените на пресклуба са закачени атрактивни фотоси от работата на 41-ия парламент. Цецка Цачева с ученици, Бойко Борисов в журналистическа обсада, Яне Янев показва три пръста, Мартин Димитров вдига рамене, минавайки покрай седналите един до друг Лютви Местан и Румен Овчаров. За отбелязване е, че снимка на предишния парламентарен шеф Пирински има, но не и на бившия министър-председател Сергей Станишев. В парламентарното кафене наблизо са закачени снимки от зората на демокрацията.

На церемонията по откриването Цачева връчи почетен плакет на журналиста-ветеран Христо Цеков, който наскоро отбеляза 80-годишен юбилей. Той пък пожела на колегите си да го надминат. След това главният секретар на парламента Иван Славчов се похвали, че депутатите икономисали 500 хил. лв. от бензин. Тези пари са част от общо спестените 2 млн. лв., които НС прехвърли на Софийския университет, вместо да върне в републиканския бюджет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4990 |23.11.2010 ГЕРБ изгониха партиите от пазарите . 2| 4511 |22.11.2010 Цачева: Не сме готови за цялостен закон за лобизма . 17| 4785 |16.11.2010 Цецка Цачева размаха пръст на СУ . 3| 4579 |25.10.2010 Цачева брани Цветанов от Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads