Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

8| 2989 |05.10.2021 НОВИНИ

Цацаров щял да съди АКФ заради ”Осемте джуджета” и интервюто със Златанов - син

.
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров изригна срещу разкритията, които Явор Златанов направи в новата порция от сагата “Осемте джуджета”. Синът на асансьорния бос Илия Златанов бе арестуван, а срещу него е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група след споровете, възникнали с баща му.

Златанов - син разказа как е бил превърнат в инвалид след като е бил прехвърлен в ареста от специализираната прокуратура и съд. Това бе определено като "липсващият глас" в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета". Той разказва, че дъщеря му Бела - от първия брак с водещата Радост Драганова - му разказала, че майка ѝ й казала: "Искам да знаеш, че моето гадже е най-големият прокурор в България и скоро няма да пуснат баща ти." Златанов твърди, че приятелят на бившата му съпруга е бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

 

Бившият главен прокурор, който по време на цялата сага с асансьорния завод “Изамет” е в края на своя мандат, заяви категорично: 

 

“Не познавам нито г-жа Радост Драганова, нито г-н Явор Златанов. Нямам каквато и да е намеса или участие в действия на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинения или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази насока представляват откровена лъжа". 

 

Ето и цялата му позиция:

 

ДО


Г-Н БОЙКО СТАНКУШЕВ


ДИРЕКТОР НА


ФОНДАЦИЯ


„АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД“


ГОСПОДИН СТАНКУШЕВ,


На 04.10.2021 г. на интернет страницата на „Антикорупционен фонд“е публикувано интервю на Николай Стайков и Андрей Янкулов с Явор Златанов, под заглавие „Една година по-късно: Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета“ проговаря в интервю за Антикорупционния фонд“. В него има твърдения, свързани с мои действия като главен прокурор. Както и по повод предни публикации на Фонда, друга гледна точка – в случая моята, по никакъв начин не е търсена и представена. Поради това Ви предлагам да публикувате на интернет страницата на фондацията следната моя позиция:


„Не познавам нито г-жа Радост Драганова, нито г-н Явор Златанов. Нямам каквато и да е намеса или участие в действия на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинения или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази насока представляват откровена лъжа.


 Това не е първият опит името ми да бъде свързано с разследването на Антикорупционния фонд, известно като „Осемте джуджета“. На 20.08.2020 г. бе публикувана неговата четвърта част със заглавие „И подписът на един главен прокурор“. Последва моя позиция, в която заявих, че стриктно съм спазвал разпоредбите на закона и че фактите не следва да се подменят с удобни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за публичното им представяне – с клевета. Скоро се появи друго ваше „Разследване“, на нова тема и с нови неистини, които също публично опровергах. С оглед заявеното в интервюто от 04.10.2021 г„ че поради интимна връзка с бившата съпруга на Явор Златанов съм предизвикал задържането му, както и други действия спрямо него в хода на досъдебно производство, ще сезирам компетентната прокуратура да извърши проверка на всички мои действия, свързани с това производство. Ще направя това, тъй като внушението в публикацията на „Антикорупционния фонд“ е, че съм извършил престъпление против правосъдието. Едновременно с това, ще предприема необходимите действия пред съдебните органи с оглед публично разпространените клевети.


Срамно е, че финансирането, предоставено на „Антикорупционния фонд“ от основния ви спонсор – фондация „Америка за България“, се използва и за тиражиране на откровени лъжи. Срамно е, че начинът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за етика и прозрачност.


През юни 2021 г., в писмо до Вас, г-н Станкушев, заявих, че целенасоченото повтаряне на лъжи и поднасянето им в публичното пространство в различна форма няма да ги превърне в истина, независимо от прилаганите сценарии и зададените цели на изпълнителите им. Имам всички основания и сега да потвърдя тези свои думи.“


СОТИР ЦАЦАРОВ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 6| 2563 |05.10.2021 КПКОНПИ започва проверка заради Pandora Papers . 5| 2360 |04.10.2021 Лозан Панов излиза в неплатен отпуск заради президентските избори . 20| 23458 |04.10.2021 Явор Златанов: Гаджето на бившата ми съпруга е Сотир Цацаров . 19| 2726 |02.10.2021 Полицай преби ученик заради хвърлен фас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ