Реклама / Ads
0| 3002 |03.02.2023 НОВИНИ

ЦИК оповести решение за съдаване на избирателните секции в чужбина

.
Централната избирателна комисия публикува решение за условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната и за назначаване съставите на секционните избирателни комисии при произвеждане на изборите за народни представители на 2-ри април 2023г.
 

От решението става ясно, че секции извън страната се образуват от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на България и при спазване на законодателството на съответната държава.

 

До 5-ти февруари ръководителите на дипломатическите и консулските представителства трябва да поискат съгласие от приемащата страна, ако такова се изисква за произвеждането на изборите, за разкриването на избирателни секции в дипломатическите и консулските представителства, за разкриването на избирателни секции извън дипломатическите и консулските представителства, за разкриването на избирателни секции в държава, където Република България няма дипломатическо или консулско представителство, но има дипломатически отношения и е назначен акредитиран посланик.

 

До 7-ми март организациите на българските граждани в съответното място може да правят предложения за местоположението на избирателните секции до ръководителите на дипломатическите и консулските представителства.

 

Български гражданин, който има право да участва в изборите и желае да гласува извън страната, може да заяви това не по-късно от 25 дни преди изборния ден – до 7-ми март.

До 11-ти март ЦИК трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място.

Не по-късно от 12 дни преди изборния ден Комисията трябва да назначи секционни избирателни комисии за всяка избирателна секция извън страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3228 |02.02.2023 Митрофанова пак ни нападна: Решението на НС за Гладомора било опит за пренаписване на историята . 5| 3136 |25.01.2023 Столтенберг приветства решението на Германия да даде танкове на Украйна . 13| 3729 |25.01.2023 Москва за танковете: Това изключително опасно решение извежда конфликта на ново ниво . 1| 10197 |30.01.2023 Има решение при крампи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads