Реклама / Ads
11| 3288 |13.12.2021 НОВИНИ

Цонев от ДПС категоричен - задкулисието било около кръга ”Капитал”. Похвали царя, Станишев, Доган и Първанов

.
Йордан Цонев Източник: БГНЕС
С пламенни слова в защита на управленците на България в периода 2001 - 2009 г. Йордан Цонев заговори за дежа вю, в което според него живее обществото ни. Тъкмо така според депутата от ДПС дошли на власт от ГЕРБ - същите лозунги и същите действия. А преди това, посочи Цонев, страната ни постигала завидни икономически постижения. След това на власт дошли хора на задкулисието, представлявано не от кого да е, а от кръга ”Капитал”.
 

"Да започнем от лозунгите. "Нулева толерантност към корупцията". Пожелавам ви това да стане, но така започнаха пътя си Бойко Борисов и ГЕРБ. Това усещане за дежа вю продължава и в другите послания. Ние не подхождаме с недоверие, вярваме, че желанието ви е искрено. Но е правено преди това няколко пъти. И някои от юпитата на царя бяха с този лозунг. Отричането на постигнатото от предходните управления и хвърлянето на къде основателни, къде не обвинения за неправилно управление и корупционни практики. Така започнаха управлението си от ГЕРБ. Тогавашният министър на финансите Симеон Дянков говореше за над 2 млн. лева неправомерно сключени договори в пътната агенция. Страшно много съвпадения има.  Но ще ви дам друг пример - за това, което ще трябва да гледаме и което ще се случи. Правителството на ГЕРБ дойде на власт 2009 г. като твърдеше, че всичко преди него е било лошо. Докато Вие поучавахте великолепно образование, поколения политици между които Ахмед Доган, Георги Първанов, Желю Желев, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски ориентираха страната към нашия евроатлантически път. Всяко отричане на предишните успехи е национален нихилизъм", заяви Цонев.


"Българското Народно събрание днес е призвано да избере новия състав на Министерския съвет и това е важен ден не само за парламента, но и за България - това е кабинетът, който е най-дълго подготвяния кабинет в историята ни. Подготвя се повече от 7 месеца и по различни начини. Ще имаме време да разкажем как точно беше подготвен този проект, как мина през два избора, за да стигне до третия и как се случи всичко това. Но днес сме добронамерени и искаме да успее, защото страната има нужда от това", посочи още Цонев. 


Депутатът на ДПС повтори позицията и на лидера Мустафа Карадайъ, който заяви - формацията няма да подкрепи кабинета, но ще бъде конструктивна опозиция. 


"Не отричайте това, което е направило поколението преди вас в най-новата ни история - 31 г. Докато Вие поучавахте великолепно образование, поколения политици между които Ахмед Доган, Георги Първанов, Желю Желев, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски ориентираха страната към нашия евроатлантически пътт. Всяко отричане на предишните успехи е национален нихилизъм", посъветва още Цонев.


"Когато говорим за върховенство на закона, трябва да имаме предвид това, че този кръг нямаше влияние в периода 2001 - 2009 г.", категоричен бе депутатът от ДПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3832 |09.12.2021 ГЕРБ заядоха Янев на тема икономика. Премиерът категоричен - играят със статистика . 29| 4477 |16.11.2021 Нинова: Задкулисието на Борисов се е преместило около служебния кабинет. Аз доведох Радев на ”Позитано” . 16| 6726 |07.11.2021 Ако за трети път не се състави правителство, ще има конституционни проблеми, категоричен е Янаки Стоилов . 12| 8008 |27.10.2021 Бащата на Петков: Страхувах се, когато атакуваха задкулисието. Изправиха се пред голяма машина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads