Реклама / Ads
12| 4768 |13.06.2009 НОВИНИ

Цв. Цветанов: ГЕРБ е готова да бори корупцията

.
Цветан Цветанов
Антикорупционната политика, образованието и здравеопазването, развитието на малкия и среден бизнес са стратегическите приоритети на страната и това са нещата, около които може да се потърси национален консенсус. Това заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Седмицата" на Дарик.
 
Той посочи още, че основен приоритет на партията ще бъде и борбата с корупцията.

„Всеки, който е ощетил държавата, ще му се търси наказателна отговорност, независимо дали е министър или заместник-министър", каза Цветанов. В студиото той не пожела да отговори, дали ГЕРБ ще се оттегли от намерението си да смени Иван Искров от поста му в БНБ, като подчерта, че не се съмнява в личните му качества, но начинът, по който той е бил преизбран, е бил нечестен.

Председателят на ГЕРБ предупреди, че след като дойдат на власт, ще бъде направена пълна ревизия на всичко. „Ще започнем разумен контрол на всичко, което е правено, за да изкореним това, което води до липсата на справедливост", обясни председателят на ГЕРБ.

Цветанов изрази надежда, че при висока избирателна активност, малките партии няма да влязат в парламента. Той призова всички партии да заявят ясно с кого не биха искали да се коалират.

Цветан Цветанов подчерта, че ГЕРБ се стреми към убедителна победа и съставяне на правителство с премиер Бойко Борисов. Относно възможните бъдещи коалиции той подчерта, че е важно бъдещите партньори на ГЕРБ да споделят политическата програма и идеите на партията. Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ не би управлявала с БСП и ДПС. Относно НДСВ той заяви, че те ще бъдат внимателно наблюдавани от ГЕРБ.

По отношение на „Лидер" председателят на ГЕРБ акцентира върху много въпросителни, включително дела и обвинения към Ковачки. „Те трябват да отпаднат и тогава може да се мисли за сътрудничество", каза той. Що се отнася до „Атака", Цветанов посочи, че имат много различия, но и допирни точки по отношение на антикорупционата програма. Цветанов изрази съмнение, че партията на Яне Янев "Ред, законност, справедливост", ще прескочат 4-процентовия праг и ще намерят място в следващото Народно събрание.

„ГЕРБ няма да прави компромис със своите решения и поради това не прие предложението на Синята коалиция за издигането по места на общи мажоритарни кандидати. Но Цветанов подчерта, че запазват добрия тон и полето за сътрудничество", заяви още Цветанов пред Дарик.

Властта се взима не от желанието на определени политици или политически партии, а от очакванията на хората и на избирателите при формирането на един нов кабинет. В тази посока резултатите, които постигаме и ще постигнем на предстоящите парламентарни избори, ние сме готови да управляваме независимо от тежкото икономическо състояние, в което изпадна държавата. Имаме екипи, професионалисти, които смятам, че могат да върнат доверието на Брюксел в България", категоричен беше Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4691 |08.06.2009 Цв. Цветанов: Играем сами, другите десни да ни подкрепят . 20| 4712 |07.04.2009 Цв. Цветанов: Очаквайте кабинет на ГЕРБ с премиер Б. Борисов . 36| 5555 |25.10.2008 Цветан Цветанов: Страната е в процес на хаос . 3| 5105 |15.10.2008 Държавата готова да прехвърли целия си дял в "Топлофикация" на общината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads