Реклама / Ads
61| 5373 |08.03.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Летният доклад за Шенген ще бъде положителен

.
Цветан Цветанов
Крадците на коли нямат респект от държавата, трябва да се промени съдебната практика. Фенклубът на „Левски” показва по-добра работа с феновете, отколкото този на ЦСКА. Сигурен съм, че оценките в летният доклад за Шенген ще бъдат положителни.
 

Стараем се да овладеем футболното хулиганство, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в ефира на Нова тв. Това е комплесксен проблем, не трябва да го прехвърляме от един на друг. Трябва да има повече работа с футболните клубове. Фенклубът на „Левски” показва по-добра работа с феновете, отколкото този на ЦСКА. Мярката обществено полезен труд е добре да бъде въведена. Ще има завишаване на глобите, защото ако този мач се играеше на националния стадион, 150 човека можеха да се изведат през изхода, а останалите да догледат срещата. На 22 души са с наложени глоби, но дали ще се съберат не е ясно, поясни Цветанов и допълни, че винаги, когато има малолетни, се разговаря с техните родители, защото семейната среда за възпитанието е много важна.

Работим по отвличенето на колата на министър Вежди Рашидов. Крадците на коли са сериозен проблем. Те имат много обвинения, но ги пускат срещу парични гаранции. Няма респект от държавата, трябва да се промени съдебната практика, смята министърът на вътрешните работи.

Коментирайки проверките на НАП Цветанов обясни, че само 2 апартамента са придобити в последната година, а предишните просто са прехвърлени от родителите му. Нищо не ме притеснява по тази тема, заяви той и призовава всеки от политиците, които го упрекват, да направи това, което направил той. Не знам дали сте попадали на проверка от НАП – тя е обстойна, много подробна за всичко. Чувствах се леко обиден от манипулациите, но сега има 162 страници, които всеки може да прочете, обобщи той.

При разследване трябва да се всемат предвид и двете страни, заяви министърът, отговаряйки на въпрос за случая в Горна Оряховица, но посочи, че за един чисто криминален случай са започнали да говорят политиците. Има назначена петорна експертиза по този случай, появиха се и нови случаи. Не е нормално лекарите да говорят по този начин, категорично каза той.

За пореден път вице премиерът отговори, че не е работил в ДС, като обясни, че е Започнал работа в МВР в изчислителен център, а това не било ДС. Нека да видим какво казва Комисията по досиетата, има компетентни институции, които се произнасят, призова той и съобщи, че е проверяван три пъти и че подобни спекулации са безмислени.

Министър Цветанов коментира и най-важния момент за държавата ни – приемането ни в Шенген. Основното условие е техническата готовност, каза той. Правителството полага големи усилия, за да ги постигне - в момента тече самооценка, продължаване обучението на служителите, обясни гостът и посочи, че реализираме реални политики днес и че има държава, които имат резерви и притеснения за организираната престъпност у нас. Погледнете междинните доклади, те показват волята ни за промяна. Сигурен съм, че оценките в летния доклад ще бъдат положителни, обобщи темата Цветанов.

Не мога да отговарям на всеки въпрос, зададен във вашето студио, каза Цветанов, когато беше помолен да коментира вчерашното изказване на Т. Дончева. Г-н Казаков има изключително добри професионални качества, минал е абсолютно всички възможни школи на европартньорите ни, каза Цветанов.

Днес нямаме завишаване на параметрите на бежанския поток в сравнение с предишните години. Освен това предстои подписване на договор с Турция, който да не допуска имиграционен поток, така той коментира въпросът за евентуална имиграционна вълна от Северна Африка.

Политическата партия взе решение аз да бъда председател на предизборния щаб. Аз съм зам.-предсетател на ГЕРБ, не ме разглеждайте като министър на вътрешните работи, призова Цветанов и обясни, че организационната работа е чисто документална. С какво смятате, че може да злоупотреби шефът на предизборен щаб, който е министърна вътрешните работи?, риторично попита той.

Темата за президентските избори не е достатъчно актуална за мен. Ще се вземе политическо решение, но в момента се концентрирам върху служебните ми задължения, така отговори Цветанов на въпрос за евентуална негова кандидатура за президентските избори през есента.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5069 |07.03.2011 Цветанов: Жертвите на пътя трябва да намалеят с 50% . 13| 5342 |06.03.2011 Н. Младенов: Ще изпълним всички изисквания за Шенген . 40| 6701 |05.03.2011 Б. Борисов: Докладът на Департамента на САЩ е с висока оценка за нас . 23| 11392 |01.03.2011 Станишев: Членството ни в Шенген – поредният блъф на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads