Реклама / Ads
4| 11671 |06.09.2017 НОВИНИ

Цветан Василев: „Дунарит” винаги е бил цел на Пеевски и Борисов

.
На 6 май 2016 г. американската адвокатска кантора „Бейкър и Макензи” направи презентация в Държавния департамент на САЩ по казуса КТБ. Този казус се наблюдава отдавна. Това обясни проф. Антоанета Василева в последната част на интервюто на Люба Кулезич по телевизия BIT с нея и съпруга й банкера Цветан Василев.
 

„Който използва закона като боздуган, следите му миришат нечовешки”, цитира тя сръбски автор. Този мирис вероятно се е разнесъл извън пределите на България и има институции, които наблюдават този процес. В края на 2016 г. международен консултант по международна политика и бизнес, който се занимава с разузнаване, финансово разузнаване, сигурност, антитероризъм и пр. ни се обади, обяснява Василева. 

 

"Бившият американски губернатор Бил Ричардсън не би си сложил името под апликация, в която номинира за извършител на престъплението главния прокурор на страна членка на ЕС – Сотир Цацаров“, обяснява Цветан Василев.

 

Сега апликациите са на бюрата на отделните служители на Държавния департамент. Крайното решение трябва да бъде одобрено от тях, от демократи и републиканци, от президентската администрация, допълва сем. Василеви.

 

„Дунарит” винаги е бил цел на Пеевски и Борисов. Сталийски беше притежател на 50 % чрез подставено лице от 2010 г. до 2013 г. После през 2014 г. през Пеевски. Сега решиха, че им се полага както КТБ, така и завода, казва Василев.

 

Бисер Лазов заявява: „На мен ми се падна честта да наследя част от наследството на Цветан Василев. Взел е активи за 150 млн. лв. Част от тях ги е споделил с едни хора, други с Пеевски, посочва проф. Василева. 

 

Спрямо „Дунарит” приложиха ченгесарски подход: аз ти правя проблем, после ще те оправя. Те повдигнаха несъществуващи обвинения на борда на директорите, не е ясно за какво, но вероятно, че са вписали новия акционер „Емко” в капитала на „Дунарит”

 

„Дунарит” като компания има дълг към 20 юни 2014 г., когато затваря КТБ. След като се разрешават цесиите от квесторите, мениджърите на „Дунарит” тръгват да търсят решение за спасяването на фирмата и го намират чрез цесии, на които кредитор е Едоардо Миролио. По някакъв начин Пеевски придобива всичките активи на Миролио, след закриването на банката. Миролио междувременно става притежател на 85% от „Техномаркет”, както и вземанията на Миролио и на фирмите му от „Дунарит”. Неизвестната офшорка "Виафот" си е едно към едно свързана с Пеевски. На всичкото отгоре офшорната фирма и на българската й дъщеря с 500 лв. капитал са регистрирани на адрес „Цар Борис”, където бяха офисите на фирмите. Това е наглост, арогантност и показност.

 

След като мениджърите направиха всичко възможно да спасят „Дунарит”, да осигурят максимално връщане на кредитите на майката на „Дутарит” ,„Хедж инвестмънт”, която ми е записана на мен и към която има претенции един друг кокер шпаньол на Пеевски – Пламен Георгиев. След като не успяват, включват целия арсенал – КОНПИ, данъчни, прокуратура, само и само Пеевски да овладее дружеството, защото по това време в дружеството има над 65 млн. лв. кеш, които са запазени само за плащане на задълженията на „Дунарит”. Единствената причина „Дунарит” да не изплаща задълженията си към „Виафот” е, че тече съдебен спор между синдиците и „Виафот”. Това е престъпление. Досега трябваше да има обвиняеми в лицето на синдиците, на шефа на ДКК и в лицето на министърчето „подтръчко”, както казват сърбите, Караниколов. Защото без съдебно споразумение банката купува вземане, което е оспорила и продължава да оспорва в съда. Прицелилите се в „Дунарит” попаднаха в своя капан. Борисов се появи като Александър Матросов", обясни подробно Цветан Василев.


"Там където свършва правото, започва тиранията". Ние вече на това сме свидетели, онагледява ситуацията, в която се намират както тя и съпругът й, така и цялото българско общество проф. Василева.

 

Ако толерирате това, вашите деца ще са следващите. Ние не търсим съчувствие, а справедлив процес, казва още тя.

 

Иво Андрич е казал: „Не е прост този, който не може да чете, а този, който чете и приема всичко за истина. Българи, четете и мислете, такъв призив направи Цветан Василев към българското общество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4455 |05.09.2017 Цветанов с фалшива новина? Връща полицията от времето на „Наглите” . 12| 28113 |03.09.2017 Кулезич: Прокуратурата поискала от Цветан Василев 15 милиона евро . 14| 9419 |03.09.2017 Илиян Василев: Прокуратурата охранява корупцията . 2| 4206 |02.09.2017 Цветанов вместо Радев гарантира сигурността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads