Реклама / Ads
21| 5649 |29.11.2010 НОВИНИ

Цветанов поиска помощ от президента за „Наглите” в политиката

.
Цветан Цветанов
Ако президентът Георги Първанов иска операция "Наглите" и в политиката, нека да ни помогне да я проведем. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след призива на държавния глава да се проведе операция с това име и сред политиците.
 

"Нека президентът да ни помогне, защото е бил част от политиката до 2000 година, участвал е активно в политиката както до 2000 г., така и до 2010 година. Всичко, което можем да реализираме с лансиране на подобни добри намерения, става с помощта на политиците, които са били част от прехода през последните 20 години", коментира Цветанов.

Вътрешният министър отказа коментар на възможността за връзка между делото "Ангел Димитров - Чората" и смъртта на Ахмед Емин, бивш началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. За евентуалната връзка между Емин и Чората сигнализира един от обвиняемите по делото за убийството на Ангел Димитров - Мирослав Писов.

"Ако има нещо общо, не бих искал да го коментирам, защото това ще създаде предпоставки за говорене на теми, които смятам, че не интересуват обществото. Трябва да вярваме във Върховния касационен съд, където ще бъде гледана присъдата, дадена на служителите. За нас все още остава необяснимо решението на съда за умисъл в действията на полицаите, защото не можеш да излизаш с решение, което да означава, че полицаите са отишли с една единствена задача - да умъртвят един, който предстои да бъде задържан. Ние сме страна по това дело като МВР и с адвокатите, които са привлечени да представляват министерството, ще излагаме тези неща като възможни тези, за да има справедливост в решението на ВКС", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов отказа да коментира хода на делото "Наглите", тъй като за него вече отговаря прокуратурата. Вътрешният министър допълни, че има пълно доверие във всички институции, включително и към Агенция "Митници" след кадровите промени във ведомството.

По отношение на евентуалното изискване на информация от България, която може да е поместена в разкритите в Wikileaks документи, Цветанов заяви, че не му е известно нито да са искани данни от страната ни, нито тя да е предоставяла такива.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5304 |28.11.2010 Цветанов: Организирана престъпност и корупцията се припокриват . 8| 5387 |26.11.2010 МФ поиска Н.Цонев да върне 19 млн.лв на държавата . 20| 5468 |26.11.2010 Корнезов: Танов и Цветанов са извършили престъпление . 33| 7690 |25.11.2010 Цветанов: Ако кажа, нещата ще бъдат много страшни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads