Реклама / Ads
0| 4097 |13.09.2017 НОВИНИ

Цветанов за Русия като заплаха: Назовават се нещата с истинските им имена

.
Източник: БГНЕС
Удовлетворени от сме от това, че се назовават нещата с истинските им имена. Така коментира днес на брифинг в НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод констатацията, че българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи,записана в доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г.
 
В детайли не съм прочел Доклада за състоянието на националната сигурност, защото все още не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от МС съвсем скоро. Може би,тезата повече се вади като контекст от написаното, отколкото цялото формулиране на всички тези текстове, за които ме питате да направя коментар. Разбира се, че в доклада има за анексирането на Крим, за изострените отношения между ЕС, Русия, НАТО и за информационната война, която се води, а тя винаги е свързана и с предпоставките за много фалшиви новини. От тази гледна точка мисля, че е по-скоро извадено от контекста на написаното и смятам, че когато вече бъде за обсъждане и гласуване в съответните комисии, тогава ще можем да говорим по-ясно, а и вие ще имате възможност да се запознаете по-добр, смята Цветанов.

Не трябва да се оставяме на интерпретации и на тълкуване, а просто да се запознаем с текстовете, които по никакъв начин не създават предпоставка за едно противопоставяне. Всички сме свидетели, че това, което се случи в изборите в САЩ, във Франция, разбира се, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската кампания, посочи Цветанов. Знаете, че имаше много фалшиви новини, добре планирана кампания за дискредитирането на ЕС и едва ли не, че той е вреден за България , а стратегическото партньорство със САЩ е вредно за ЕС. Това са теми, които са общоизвестни и не трябва да им даваме чак толкова значение. Трябва да бъдем достатъчно информирани, за да можем да противодействаме на подобни странични влияния, които могат да дестабилизират сигурността в региона, смята Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5342 |13.09.2017 Кабинетът обяви Русия за основна заплаха за България . 9| 6538 |12.09.2017 Еврокомисията посочи ”Блиц” и ”Пик” като проводници на руска пропаганда . 1| 4368 |12.09.2017 Русия и България са сключили споразумение за ремонт на хеликоптери от Афганистан . 0| 4060 |11.09.2017 Цветанов: Адриан Златков е отвлечен от нова група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads