Реклама / Ads
9| 7700 |22.04.2014 НОВИНИ

От училището на убитата Пламена пред Фрог: Бащата убиец е бавноразвиващ се

.
Убиецът на Пламена се е опитвал да поддържа под някаква форма егото си. Той е примитивен тип и насилник. Никой не му е обръщал внимание и в един момент е предозирал агресията си, като е употребил алкохол. Когато не се обръща внимание на това и когато жертвите на насилие си мълчат, такъв е резултатът, обрисува криминалният психолог Тодор Тодоров бащата убиец.
 

 

Не е работа на съседите да сигнализират за бащата насилник, защото в неговото семейство има друг член – приятелката му. Детето ходи на училище и защо учителите и педагогическите съветници не са му обърнали внимание?! Най-вероятно детето е ходило насинено, ставало е по-затворено или в определени моменти е проявавало повече агресия спрямо останалите деца. Това са индикатори, които всеки един учител трябва да може да разпознае, допълва психологът.

 

Веселина Кабакчиева, която е зам.-директор на ОУ „Васил Априлов”, където е учило момиченцето, увери пред Фрог нюз, че е нямало никакви признаци, че Пламена е била системно пребивана от баща си Пламен. „Грижи се за детето си, идваше в училище да се интересува от него. Това, което прави впечатление обаче, че бащата има интелектуален дефицит, разсъждава като дете. Като си има лични проблеми, идва да ни запознава с тях”, разказва Кабакчиева.

 

На въпрос на медията дали Агенция за закрила на детето ще потърси отговорност  на социалните работници, не обърнали внимание на сигналите за побой на малката Пламена, от институцията отговориха така: ДАЗД започва проверка в Отдел „Закрила на детето”  към Дирекция „Социално подпомагане” – Русе, относно гарантиране правото на детето, регламентирано в чл.19 от Конвенцията на ООН за правата на детето, във връзка с чл. 10, ал.1 от Закона за закрила на детето.

 

7-годишната Пламена беше пребита до смърт от баща си навръх Великден пред очите на другото си дете и жената, с която живее на семейни начала.

 

Зачестилите случаи на убийство на деца се дължат на мизерията, смята психиатърът д-р доц. Тома Томов. „Предполагам, че човек като изпадне в агресия, той не подбира дали посяга на дете или на възрастен. Мизерията, в която живеят много хора, ги отклонява от нормалното. Оттам се отива на агресия, на шизофрения”, допълва специалистът.   

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7023 |17.04.2014 В шок са съучениците на убитата Алекс . 1| 5559 |07.03.2014 Съдът увеличи присъдата на Заека за убитата Мирослава . 6| 6214 |24.02.2014 Новият директор на училището в Рибново влезе в кабинета си . 9| 8582 |06.01.2014 Погребват по мюсюлмански обичай убитата Хюлия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads