Реклама / Ads
2| 5496 |01.12.2017 НОВИНИ

Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката

.
Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката. Скандалният случай е от столичното 17-о училище. Институциите вече започнаха проверка, а повече от два часа продължава извънредната родителска среща заради инцидента.
 
По време на занималнята във вторник учителка решава да помогне с дисциплината на своята колежка в първи Г клас и първокласниците са принуждавани да целуват ръката на своята преподавателка.

Родителите сигнализират още за вербално и физическо насилие спрямо децата им.

„Другата госпожа, която за нашите деца е чужда и непозната, е помолила всички деца, целият клас, да станат прави – първо с ръцете горе, докато им умалеят ръцете, след това да клекнат с ръцете напред, докато им умалеят краката. След което едно по едно насила да целунат ръка на госпожата си по френски език”, разказа Ина Радева, майка на първокласник.

Родителите подават жалба в училището още на следващия ден и внасят сигнал в Инспектората по образование. Ина сезира и полицията, и Агенцията за закрила на детето, заради случилото се със сина й.

„Най-сериозен емоционален отпечатък е оставило това принудително целуване на ръка. Разказвайки, и на мен, и на татко си – той разказваше с известен срам, неудобство и дори погнуса”, допълни Ина Радева.

Записите от видеонаблюдението в класната стая на първолаците потвърждават разказа им.

„Колегите са се опитали да приложат неособено успешно подход на ролева игра, това, което казвате в някакъв смисъл го е имало на записите”, каза д-р Антоан Тонев, директор на 17 СУ "Дамян Груев".

Той уточни, че не е съгласен с подобна ролева игра, че е твърде рано да се правят генерални изводи и, че ще направят проверка и ще вземат мерки това повече да не се повтори.

Учителката, предложила странните мерки за възпитание, е педагог отскоро, а другата, чиято ръка са целували учениците, е с предупреждение за наказание отпреди. Проверяващите са изискали обясненията им, а психолог вече се е срещал с децата.

Още вчера проверяващи от Отдела за закрила на детето са били в училището. Оттам заявяват за bTV, че пред проверяващите учителките са играли на игра "кои деца са послушни, кои не са и какви наказания, може да им се приложат".

За да се справят с психологическата травма децата, специалисти ще работят с тях.

Официалната проверка на инспектората ще приключи в средата на декември, но се очаква решението на училището за наказание на двете учителки да е ясно до края на другата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4472 |23.11.2017 Принуждават България да признае еднополовите бракове? . 1| 3709 |25.09.2017 Условна присъда за жена от Севлиево, пребила учителка . 0| 4009 |29.08.2017 Заповедта за уволнението на учителката от СМГ е отменена . 1| 4835 |25.08.2017 Учителка прелъстила ученик на гробищата, влиза в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads