Реклама / Ads
1| 3493 |15.02.2023 НОВИНИ

Украйна: Започнахме да произвеждаме снаряди със страна от НАТО

.
Източник: личен архив
Украинската държавна оръжейна компания ”Укроборонпром” заяви днес, че е започнала съвместно производство на снаряди с централноевропейска държава-членка на НАТО и че планира да разработва и произвежда други оръжия и военно оборудване със съюзнически страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 

"Укроборонпром" не каза за коя страна от НАТО става въпрос. Компанията заяви, че е започнала производство на 120-милиметрови минометни снаряди – боеприпаси, за които има голямо търсене в Украйна, която води битка с руските войски след нахлуването на Москва преди почти година.

 

"Появата на този снаряд е първият продукт на съвместното ни сътрудничество със страна от Северноатлантическия пакт. Това няма да приключи със снарядите, скоро ще ви покажем други продукти, произведени с партньорски страни", каза пред медии говорителката на компанията Наталия Сад.

 

Според нея: Това е движение напред и създаване на  сътрудничество вериги с НАТО.

Тя заяви, че по съображения за сигурност няма да разкрие името на страната от НАТО, с която "Укроборонпром" работи съвместно, но потвърди, че е държава от Централна Европа.

 

По думите на Сад компанията е увеличила производството на различни видове военно оборудване между пет и осем пъти миналата година в сравнение с 2021 г. "Фирмите работят денонощно, за да произвеждат боеприпаси и да поддържат потока на доставките", каза говорителката.

 

Сад заяви, че 10 души от персонала на "Укроборонпром" са били убити на работа от началото на войната, при която Русия постоянно обстрелва обектите за производство на оръжия.

 

"Някои от обектите са били напълно разрушени и компанията е трябвало да премести производството в по-безопасни райони", каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3399 |07.02.2023 Ключови смени в Украйна: Генерал и полицаи стават губернатори на три прифронтови области . 0| 3034 |02.02.2023 Украйна: Русия ще отбележи годишнината от войната с нова офанзива . 23| 3873 |28.01.2023 Войната в Украйна: Тежки боеве за Угледар и Бахмут . 1| 3368 |10.01.2023 Войната в Украйна: Русия контролира по-голямата част от разрушения град Соледар, твърди Обединеното кралство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads