Реклама / Ads
5| 2588 |22.08.2023 НОВИНИ

Украински дронове са били свалени близо до Москва и над Брянск

.
Източник: личен архив
Четири украински дрона са били свалени близо до Москва и над района на Брянск, който граничи с Украйна, съобщиха руски официални лица рано тази сутрин. Въздушна тревога беше обявена снощи в редица украински области.
 

Един дрон е бил свален в района на Одинцово, близо до село Часци на запад от Москва, чули са се четири взрива малко след 3.00 часа местно време.

 

Руското министерство на отбраната съобщи, че при атаката няма пострадали. Един от безпилотните летателни апарати е бил свален над Красногорск, Москсовска област.

Видеоклипове и снимки от мястото на инцидента показват счупени прозорци на висока жилищна сграда, отломки по тротоар и повредена кола.

 

Въздушното пространство над руската столица беше затворено за кратко и трите големи московски летища Внуково, Домодедово и Шереметиево временно спряха полетите.

 

Една част от тях бяха пренасочени към други градове. От министерството на отбраната съобщиха, че военните са пресекли опит за терористична атака и над Брянска област, където също са унищожени две машини.

 

Предните дни Русия информира за серия опити за атаки с украински безпилотни апарати, включително над Москва. Тогава отново някои от летищата бяха затворени. 

Въздушна тревога беше обявена снощи в украинската Сумска и Черниговска област, както и в района на Киев.

 

По-рано ръководителят на администрацията на Черниговска област Вячеслав Чаус заяви, че руски дрон е попаднал в граждански обект, но не даде повече подробности.

Съобщено беше и за взривове в Запорожка област в резултат от нападение с безпилотни летателни апарати.

 

Заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр заяви, че в района на Купянск ситуацията остава сложна и там сериозните обстрели продължават.

 

Според нея руснаците се прегрупират и подготвят за изпращането на още войници в околността.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3936 |20.08.2023 Украински дрон унищожи руски “Човекоядец” Ту-22 М3 . 17| 2976 |20.08.2023 Дронове удариха гарата в Курск. Има пострадали . 1| 2623 |19.08.2023 Зеленски: Наша първостепенна задача е укрепването на украинските бойци на земя и в небето . 1| 2997 |18.08.2023 Над 10 са конфискуваните автомобили в Кюстендилско за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads