Реклама / Ads
0| 4471 |30.06.2018 НОВИНИ

Много специален Уругвай надви Португалия с 2:1

.
Уругвай покоси амбициите на Португалия в Сочи, след като го надви с 2:1.
 

Героят за южноамериканците бе един, а неговото име бе Единсон Кавани. Острието на Пари Сен Жармен порази два пъти португалската врата (7’ и 62’), а между двете му попадения Пепе вкара за Португалия (55’). За съжаление на Оскар Табарес, Кавани бе принудително заменен в 74-ата минута, след като почувства сериозни болки в крака.

 

Селекционерът на Уругвай направи една промяна от последния мач в груповата фаза на урусите. Срещу Русия в сърцето на отбраната бе Себастиан Коатес, но срещу европейския шампион Хосе Мариа Хименес се завръща за „ла селесте”. Уругвай започна с обичайното 4-4-2, а ударното дуо напред бе Луис Суарес и Единсон Кавани. До Хименес застана съотборникът му в Атлетико Мадрид Диего Годин.

 

Португалия започна с 4-2-3-1 на стадион „Шифт” в Сочи. Кристиано Роналдо води атаката на иберийците, а Жоао Марио, Бернардо Силва и Гонсало Гедеш действаха зад гърба на носителя на Златната топка. Фернандо Сантос направи две промени в състава на португалците от предния мач с Иран. На пейката седна Рикардо Куарешма, а на неговото място игра Гонсало Гедеш. Десният бек бе превзет от Рикардо Перейра, а Седрик Соареш беше на скамейката.

 

Любопитен факт е, че Кристиано Роналдо не е записал актив в сметката си по време на елиминационната фаза на Мондиали. CR7 няма отбелязан гол, а също така не е и асистирал към съотборник, а това продължи и в тази среща, където носителят на Златната топка бе напълно обезличен.

 

Дуелът започна по красив за феновете начин, като и двата отбора се опитваха да търсят ударите към противниковите врати. Още във втората минута Жоао Марио финтира добре вдясно Мартин Касерес и центрира към наказателното поле към Бернардо Силва. Полузащитникът стреля с глава, но ударът му мина над напречната греда. Четири по-късно Кристиано Роналдо пробва мерника си от сериозна дистанция, но ударът му попадна право в обятията на Фернандо Муслера.

 

Така дойде осмата минута, когато урусите по трибуните в Сочи полудяха. Единсон Кавани бе намерен на тъча, но видя непокрития вляво Луис Суарес и с чудесен пас подаде към съотборника си в нападение. Луис, без да се чуди, овладя и центрира прострелно, за да намери вклинилия се зад гърба на защитата на Португалия Кавани. Нападателят на ПСЖ от близо насочи с глава, а топката влетя зад гърба на Патрисио – 1:0.

 

Португалия се опита да върне попадението пасив, но атаките на еврошампиона бяха предимно по фланговете и приключваха с центрирания, които бяха лесно неутрализирани от Годин и Хименес.

 

В 22-ата минута Луис Суарес стреля добре от фаул, под стената на Португалия, а Руи Патрисио трябваше да избива с една ръка, за да отърве отбора си от втори гол. В добавеното време на срещата, сякаш от нищото, Уругвай можеше да удвои своя аванс. Диего Годин изрита на високо една топка, а Рикардо Перейра бе неориентиран до безкрай и позволи на Единсон Кавани да я овладее зад гърба му. Позицията на Кавани не бе добра и ударът му спря във външната страна на мрежата.

Втората част започна доста по-убедително за Португалия, който се опита да постави под по-сериозен натиск опонента. Рафаел Герейро пробва точността си в 52-ата минута, след като топката бе избита от корнер, но шутът му не застраши уругвайската отбрана.

 

Три минути по-късно Португалия изравни на стадион „Шифт”. Португалците изпълниха на късо ъглов удар, а Герейро центрира много добре топката. Диего Годин направи една от малкото си грешки при статични положения, а зад гърба му Пепе порази Фернандо Муслера и накара португалските фенове по стадиона да изпитат истинска радост – 1:1.

 

Уругвай някак съумя да се отърси от шока и шест минути по-късно отново поведе в Сочи. Голмайсторът за Португалия Пепе увисна жестоко пред наказателното си поле и даде възможност на Нандес да овладее. Полузащитникът обърна атаката наляво, където бе Кавани, а той без да се замисли навря топката във вратата на Руи Патрисио с перфектен изстрел.

 

В 70-тата минута Муслера почти не подари гол на португалците. Герейро прати топката към него, но той не улови добре и я изпусна. Тя отиде към Бернардо Силва, който стреля неразумно, за да прати топката над гредата на опразнената от Муслера врата.

Минута по-късно Единсон Кавани напусна, накуцвайки терена, с помощта на Кристиано Роналдо. Той поиска смяна и бе заменен от Кристиан Стуани, а след смяната му атаките на урусите притихнаха.

 

В 85-ата минута Мануел Фернандеш се опита да затрудни Муслера, но ударът му бе уловен без напрежение от стража. Португалия се втурна да търси изравнителен гол и оголи центъра и в 93-ата минута Уругвай можеше да довърши опонента. Луис Суарес пое отляво и пусна към устремения Кристиан Родригес, но халфът овладя много слабо и топката отиде в аут.

 

До края на срещата Роналдо се разгневи на главния съдия, след като в 94-ата минута той не отсъди чист фаул срещу Рикардо Куарешма на границата наказателно поле. Минута по-късно, именно Куарешма стреля диагонално, но Фернандо Муслера бе на мястото си, за да избие, посочва "Гонг".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4789 |29.06.2018 Радев се изцепи: Избягалият от Пловдив е много смело момче . 0| 5213 |20.06.2018 Суарес класира Уругвай за осминафиналите в Русия . 6| 5512 |20.06.2018 Много протести, но без солидарност . 0| 4563 |15.06.2018 Уругвай би Египет с късен гол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads