Реклама / Ads
1| 4503 |22.06.2020 НОВИНИ

Валентин Златев ще бъде разпитан като свидетел в спецпрокуратурата днес

.
Председателят на Контролния съвет на „Лукойл България“ Валентин Златев е призован днес на разпит в Специализираната прокуратура. За това съобщиха преди десетина дни от компанията. До този момент от спецобвинението не са коментирали призовката за разпит на Златев, съобщи БНР.
 

От „Лукойл“ обявиха в аванс призовката до Валентин Златев с уточнението, че не са наясно c повода за нея, освен че ще бъде разпитван като свидетел. Оттам опровергаха информации в социалните мрежи, че шефът на Контролния съвет се укрива в чужбина.

Няколко дни по-късно самият Златев излезе с отворено писмо до медиите, провокирано от твърдения на депутати от управляващата ГЕРБ, че е участвал в обща среща с лидера на БСП Корнелия Нинова и укриващия се в Дубай хазартен бос с 18 обвинения Васил Божков.

 

Преди това пък зам.-председателят на парламента и съпредседател на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов обяви: „След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“, каза в края на май Симеонов.

„Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България“,  казва Златев, като уточнява, че компаниите му са си внасяли данъците и са осигурявали работни места, спазвайки закона.

 

„Смятам, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа бизнесменът в отвореното си писмо, предшестващо днешния му разпит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4107 |21.06.2020 ЧЕЗ създаде „Енергия за бъдещето“ – специализиран сайт в подкрепа на професионалното образование в електроенергетиката . 3| 4762 |21.06.2020 Д-р Брънзалов: Всеки пациент, преди да бъде приет в болница, трябва да бъде тестван . 13| 5095 |19.06.2020 Валентин Николов: Втора АЕЦ ни трябва при проблем като COVID-19 . 39| 12868 |17.06.2020 Георги Готев: Снимката, на която Борисов спи е намек, че може да бъде убит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads