Реклама / Ads
1| 4575 |09.03.2019 НОВИНИ

Ваня Министерска: Няма прошка за убиеца на дъщеря ми и внучката ми!

.
Ваня Министерска
„За съжаление, домашното насилие се превръща в норма на поведение”. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV Ваня Министерска, майка на убитата Дарина. Животът на младата жена и нейната дъщеричка Никол беше отнет от приятеля ѝ Викторио Александров.
 

„Времето не лекува. Времето ни учи да живеем с болката си”, подчерта почернената майка.

 

По думите ѝ не е имало никакви сигнали, които да подскажат, че тази трагедия ще се случи в тяхното семейство.

 

„И аз като всеки един българин смятах, че това не може да се случи на моето семейство, на моята дъщеря. Най-лошото става за секунди”, заяви Ваня. Тя стои зад думите си, че чувства вина за това, че е възпитала дъщеря си да бъде добър човек.

 

„В днешния свят няма място за добрите хора. Успяват агресивните, безскрупулните, подмолните, но не и добрите и възпитани хора”, категорична е тя. „За мен Викторио вече не съществува. Той е мъртъв заедно с тях”, посочи Ваня Министерска.

 

Тя е категорична, че не му дава прошка. „Как се дава прошка на жесток убиец, който ти е отнел всичко?!”, попита Ваня. Не е простила и на себе си, защото не е възпитала дъщеря си „да бъде злобна и егоистична, за да бъде жива”.

 

Ваня разказа историята на жена, която е позвънила на тел. 112 след заплаха от бившия ѝ партньор, а от там получава отговор: „Не ни занимавайте с домашни проблеми, оправете си ги сами”. По думите ѝ след справка в системата се е оказало, че такъв запис не фигурира.

 

"В Испания на пострадалите от насилие се оказва спешна помощ. Десет души се грижат за насилван човек безплатно. На вдигналия ръка се слага електронна гривна, за да бъде следен", разказва още Ваня. 

 

Албена Белянова – юрист, жертва на насилие на работното си място в държавната администрация, изтъкна, че психологическото насилие е не по-малко жестоко от физическото. „То не е толкова явно и по-дълго се развива във времето, но води често до психическа или физическа смърт, до болести”, подчерта тя.

 

„Има омерта. Никоя жертва не получава подкрепа. Обикновено тя е осмивана, оплювана, подигравана. Обществото мълчи”, отбеляза Белянова. Тя на свой ред заяви, че не може да прости на себе си за заблудите и доверието в много хора, закона и справедливостта. Имам дъщеря и с цялото си сърце се моля да не й се налага да преживее това, което преживях аз и други жертви на насилие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8328 |07.03.2019 Методи Андреев за Фрог: Няма да има „Турски поток”, а отварят обществената поръчка . 1| 4124 |06.03.2019 Георги Свиленски: В парламента няма политика, а пазарлък и договорки . 1| 3891 |06.03.2019 Елена Йончева: БСП няма да е в НС за гласуването на новата ЦИК . 3| 4011 |06.03.2019 Политолог: Води се предизборна битка, в която няма правила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads