Реклама / Ads
1| 5475 |12.04.2007 НОВИНИ

Въвеждат спецрежим на охрана заради престъпна група

.
Лидерът на Поморийската наркогрупа Димитър Желязков - Очите и 12 от неговите приближени обжалват ареста си. Митьо Очите е човекът, който е организирал и създал престъпна структура. Друга интересна фигура в групата е близкият приближен на Очите - Янко Гюров Помориеца. Гюров бил с най-много гънки в мозъка.
 

Лидерът на Поморийската наркогрупа Димитър Желязков - Очите и 12 от неговите приближени обжалват ареста си. Те застават пред състав на Апелативния съд с искане за по-лека марка за неотклонение. От съображения за сигурност делото пак ще се гледа в блока със специален режим на охрана, в сградата на Окръжния съд в Бургас. Димитър Желязков - Очите, спряганият за негов "лейтенант", Янко Гюров Поморийския, и още 11 от наркобригадата са обвинени за организиране на престъпна група с цел разпространение на наркотици. Те бяха задържани след операция на полицията на 2 и 3 април. На 5 април БОС определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на 13-те обвиняеми. Съдът мотивира определението си с възможна опасност да бъде извършено ново престъпление от всеки един от задържаните. Бяха приети като доказателства показанията на свидетелите, снимковия материал, заключенията от експертизи, доказателства от СРС, както и 10-те кг наркотици открити в наркодепото на бригадата преди 2 месеца.

Главен комисар Валентин Петров, началник на Генерална дирекция „Полиция” заяви преди дни, че Митьо Очите е човекът, който е организирал и създал престъпна структура, в която членуват определен брой лица, занимаващи се и с разпространение на дрога. Имало и данни за близки взаимоотношения между Георги Илиев и Димитър Желязков. Още преди две години вестник Банкер беше написал, че единственият, който наистина физически страда от разстрела на Георги Илиев, се оказал несебърският бизнесмен Димитър Желязков-Митьо Очите. Загубил изведнъж стабилния "чадър", осигуряван му в продължение на 14 години, най-напред от Васил Илиев, а след неговия разстрел (на 25 април 1995 г.) и от брат му Георги Илиев, той изпаднал в "самота". Друга интересна фигура в групата е близкият приближен на Очите - Янко Гюров Помориеца. От цялата структура или група, която гравитира около Очите, Гюров бил с най-много гънки в мозъка. Той се изявявал като стратег и човек с разум, обмислящ и планиращ отделните стъпки според ген. Петров.
Гюров има апартамент в Бургас, но често се подвизава и в Несебър. Адресната му регистрация е в центъра на Поморие над магазин, който роднините му дават под наем на търговска верига. Слуховете разнасят, че в родния си град върти и солиден бизнес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5139 |02.05.2007 85 000 са отпаднали от изибрателните списъци в Кърджалийския район заради принципа за уседналост . 0| 5343 |03.05.2007 Заради отказани 170 млн. лв. на резерва пуснали Ангел Александров срещу Румен Овчаров . 0| 5629 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров . 0| 6111 |11.05.2007 НДСВ плаши с излизане от правителството заради некоректно поведение на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads