Реклама / Ads
0| 3952 |15.07.2022 НОВИНИ

„Възраждане“ сезира ДАНС и МВР да бъдат проверени публикации за среща в американското посолство

.
Костадин Костадинов Източник: БГНЕС
„Възраждане“ сезира ДАНС и МВР с искане да бъдат проверени медийни публикации за среща в американското посолство, на която евентуално е било обсъждано съставянето на правителство с третия мандат. От партията настояват за експулсиране на американски дипломати. Участници в срещата опровергаха изнесената информация.
 

С писма до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС от „Възраждане“ настояват за разследване на медийна информация за закуска при американския посланик Херо Мустафа с представители на парламентарни формации.

 

„Да се установи какво точно са говорили, дали са обсъждани проблеми на вътрешната политика на България с представители на чужда държава. Защото това е състав по Наказателния кодекс и се нарича държавна измяна“, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

 

От „Възраждане“ настояват още за експулсиране на 50 дипломати и технически персонал на американското посолство, за да се спази принципът на пропорция в дипломатическите ни представителства, който е бил водещ мотив за изгонването на служители на руското посолство.

 

Участници в срещата обаче опровергаха твърденията, че са обсъждали съставянето на кабинет. Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов обясни: „В случая просто политическият секретар на посолството си заминава след като му изтече мандатът, пристига нов, той също беше на закуската. Идеята беше да изпратим и да благодарим на стария за добрата работа и да се запознаем с новия“.

 

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин разпространи позиция, в която също посочва, че срещата е била „рутинно изпращане на съветник“.

 

„Съставянето на кабинет е отговорност на партийните лидери и то не може да бъде обсъждано в чужди посолства“, пише Вигенин.

 

Бившият шеф на парламента Никола Минчев отрече да е присъствал на тази среща и да е бил обсъждан за премиер на бъдещ кабинет: „Не са ми предложили, така че нямам какво да коментирам. Аз бях днес на консултации при президента“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4619 |09.07.2022 Сербезова: 85% от гражданските договори в „Света Екатерина“ са усвоени от ръководителя ѝ . 0| 2960 |07.07.2022 Иво Атанасов: Сезирам главния прокурор да разкрие купени ли сме . 0| 3004 |05.07.2022 И „Възраждане“ проплака, че е направен опит за „търговия“ с техни депутати . 0| 5783 |01.07.2022 Безредици в парламента, в епицентъра отново са ПП и „Възраждане“: Митев напсувал Ганев на майка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads