Реклама / Ads
7| 5681 |20.04.2011 НОВИНИ

Б. Велчев: Експертизата по случая "Танов" не е готова

.
Б. Велчев
Голямо било професионалното предизвикателство за работа в спецзвената; ставало дума и за стъпка нагоре, каза главният прокурор.
 

Продължава работата по скандала със записаните със специални разузнавателни средства разговори с директора на "Митниците" Ваньо Танов,
каза главният прокурор Борис Велчев и уточни, че новини по случая няма, тъй като все още не е готова възложената на експерт от БАН експертиза, съобщи БНР. Няма и новини около промените в законодателството, които трябваше да бъдат направени във връзка със скандала "Танов", вероятно заради прецизиране на текстовете, които трябва да гарантират ефективност и контрола върху използването на СРС-тата, предположи още главният прокурор.

Висшият съдебен съвет прие предложението на Министерския съвет 6 милиона и 400 хиляди лева да отидат за поддръжката на специализираните структури.

Да се преоцени компетентността на специализирания съд и специализираната прокуратура и те да се занимават наистина с най-тежките дела
, обяви по-рано днес главният прокурор Борис Велчев при заседанието на ВСС. Вече били публикувани измененията в Закона за съдебната власт, следователно можело да се постави началото на конкурса за избор на прокурори, които ще работят в спецзвеното.

За разглеждането на най-тежките дела от този съд Велчев каза, че ако това професионално предизвикателство остане, вероятно щяло да има повече кандидати. Но ако се получело много голямо претоварване на прокурорите в специализираната прокуратура и съмнителни резултати в близко бъдеще, вероятно голяма част от тях щели да бъдат демотивирани. Все пак Велчев каза, че очаква да има достатъчно желаещи, защото това било голямо професионално предизвикателство и стъпка нагоре в кариерното развитие на много прокурори. Въпросът бил сред тях да се изберат най-добрите.

Дали прокурор Светлозар Костов е пожелал да се кандидатира за специализираната прокуратура, не стана ясно. Костов е наблюдаващ прокурор по делото Октопод, но още не е внесъл обвинителен акт. По този повод Велчев каза, че имало дела, които отнемали повече време от други.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4944 |16.04.2011 Тр. Трайков: Случаят Първанов вече е приключен . 15| 5504 |17.03.2011 Велчев: Не е нормално да се бави делото срещу Ал.Петров . 9| 4860 |15.03.2011 Б.Велчев: Няма да се кандидатирам за президент! . 78| 17052 |10.03.2011 М.Велчев: Приемат ли Пакта – правителството трябва да си замине!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads