Реклама / Ads
0| 4287 |02.12.2016 НОВИНИ

Велчев: Радев да се отърси от натиска на БСП

.
Красимир Велчев
Смятаме, че правилния път е да се върви към предсрочни парламентарни избори - от морална гледна точка. Трябва да се разбере дали е променено статуквото и дали има друга политическа сила с по-голяма подкрепа. Това каза Красимир Велчев от ГЕРБ пред БНТ.
 
„Не съм съгласен с мнението, че ние трябва да върнем жеста на патриотите. За две години работата в парламента управлението изцяло се изнасяше от ГЕРБ. Може да се види каква подкрепа сме имали и в комисии и в пленарна зала. Много повече сме разчитали на подкрепата на АБВ, тъй като те бяха по-последователни, отколкото на РБ и ПФ“, призна Велчев.

Депутатът от ГЕРБ съжали президента и посочи, че не му е лесно, имайки предвид това, че трябва да направи нов служебен кабинет, който да е с мандат един месец. „Кой сериозен експерт ще се съгласи да стане министър? Друго е, ако настоящият и бъдещият президент седнат и се разберат и съставят заедно правителство, което да продължи да работи до изборите. Това, което прави новоизбрания президент не е отговорно. Познавам г-н Радев, не му давам съвети, но той трябва малко да се отърси от въздействието на БСП“, каза Велчев.

 Красимир Велчев каза, че искат да се направят реформи в държавата, но това няма как да стане с колебливо мнозинство. Представителят на ГЕРБ коментира и предложението за увеличението на пенсиите. „Това ще натовари бюджета за следващата година с един милиард. От къде ще дойдат тези пари? Къде ще бъде елементът на справедливостта? Майка ми също получава ниска пенсия, но се е осигурявала на по-ниска ставка. Не става така преди избори. Защо след като няколко години от ГЕРБ настояваме да не може да се получават пенсии и заплати от бюджета, никой не се съгласи? Нека да направим така, че който работи и иска да се пенсионира да отиде в частния сектор. Така ще освободим работни места за младите в администрацията“, призова Велчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5044 |02.12.2016 Бойчев: ”Борисов 2” готви провокация срещу Румен Радев . 15| 8835 |02.12.2016 Ген. Радев пред АПА: Аз съм натовски генерал, а не проруски президент . 10| 9301 |29.11.2016 Райчев: Ген. Радев щеше да е като кум на Консултативния съвет . 2| 3991 |28.11.2016 Кутев: Радев трябва да развива отношения с Русия и САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads