Реклама / Ads
5| 2403 |09.08.2023 НОВИНИ

Велислав Величков: Понятието за ”интимна връзка” е неясно и дава възможност за противоречиви тълкувания

.
Адвокат Велислав Величков, "Правосъдие за всеки" Източник: БГНЕС
Понятието за ”интимна връзка”, което се прие, е неясно, непълно и дава възможност за противоречиви тълкувания. Това заяви пред БНР Велислав Величков от “Правосъдие за всеки”.

"Трудно ще бъде събирането на доказателства. Нямаше спешност второто четене да бъде в същия ден. Трябва да се търси яснота на терминологията, а не да се действа по пожарен план. Не винаги поправките на грешките водят до вярно решение", посочи юристът.

 

Величков изрази категорично мнение и по отношение на напускането на всички парламентарни постове от Вежди Рашидов.

 

"Той винаги е бил човек с остър и циничен език и е показвал, че не  е по спазването на благоприличието в обществото. Същите депутати, които му поискаха оставката от парламентарните постове, само преди година му ставаха на крака, когато стана председател. Всички депутати, които го атакуват, да си спомнят това и следващият път да помислят за парламентаризма и за личността, която ги изправя на крака", отбеляза той.

 

Експертът коментира и предложените от ПП-ДБ промени и допълнения в Закона за съдебната власт.

 

"Начинът, по който бяха приети текстовете, създаде възможност за волни интерпретации в прокурорската колегия на ВСС. Тя отказа да назначи определената вече съдия Талева за прокурор по сигналите за евентуално извършено престъпление от и. д. главен прокурор Борислав Сарафов. В НПК се предвижда и разследването на заместниците да е по аналогия. Прокурорската колегия си търси начин да не започне разследване срещу и. д. главен прокурор. Сега се наложи да бъде попълнена тази празнота в закона и да бъдат добавят заместниците на главния прокурор", поясни адвокатът.

 

Вторият кръг промени касае начинът на излъчване на случайно определения съдия от Наказателна колегия на ВКС за прокурор, добави той.

 

Според него законотворците най-накрая са разбрали, че оправданието да не се разследва главният прокурор ще падне върху тях и политическите партии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2592 |07.08.2023 Д-р Велислава Донкина: Проявата на агресия е следствие от разпад на човека, семейството, обществото . 2| 2522 |03.08.2023 Адела Качаунова: Ще създаде ли проблеми понятието ”интимна връзка”? . 8| 2807 |02.08.2023 Емануил Йорданов: Понятието ”интимна връзка” ще доведе до безкрайни дела, българинът не уважава закона . 11| 2702 |18.07.2023 Адв. Велислав Величков: ПП-ДБ внасят проект за промени в Конституцията до 31 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads