Реклама / Ads
4| 2924 |13.05.2023 НОВИНИ

Венко Сабрутев: ГЕРБ трябва да направи много тежка реформа в себе си

.
Сабрутев: Има голямо разцепление в ГЕРБ Източник: БГНЕС
Най-лошият сценарий за България е отново да влезе в управление тройната коалиция „Магнитски” – ГЕРБ, БСП, ДПС. Това заяви Венко Сабрутев от ”Продължаваме промяната”-„Демократична България” в ефира на Nova News.
 

„Има голямо разцепление в ГЕРБ. Но видяхме и лъч светлина в разговорите вчера – Мария Габриел”, смята той.

 

„Имаме ясно решение на изпълнителен съвет – да не подкрепим ГЕРБ. Днес решихме отново на изпълнителен съвет всички органи във вторник вечер да вземем колективно решение с оглед настоящата политическа обстановка. Аз мисля, че решението ни трябва да остане същото и да не подкрепяме ГЕРБ”, информира още той.

 

По думите му голямото притеснение е кой ще управлява – Габриел, Борисов или например Добрев. „На Мария Габриел не само ѝ шепнат в ухото – те направо ѝ взимат микрофона. Виждаме тежка липса на доверие, промяна в решенията и мнението на ГЕРБ.”

 

За джентълменското споразумение той обяви: „Ние свършихме нашата работа, отпушихме работата на НС. Това, което се случва на практика, е че правна комисия беше поета от депутат на ГЕРБ. Пешките на ГЕРБ на фронтовата линия правят бурята за да може човекът слънце да дойде и да управлява. ГЕРБ трябва да направи много тежка реформа в себе си. Лицата на фронтовата линия трябва да излезнат.”

 

„Мария Габриел повтори нашата управленска програма, с няколко подправки на манджата”, каза още той.

 

„Гешев на практика вече е сменен. Но кой ще седне на неговото място е притеснително – дали няма да имаме Гешев номер две? Притеснително е, че има команда от една конкретна партия”, коментира още той.

 

„Има ли основание за смяна на позицията ни? Ние бяхме прозрачни от началото, извадихме ясна управленска програма, конкретен състав на кабинет. Ние от ПП-ДБ сме си свършили работата, на масата сме с ясни приоритети и проектокабинет”, потвърди той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2670 |13.05.2023 Румен Гечев от БСП: Нямаме намерение да подкрепяме правителство на ГЕРБ . 3| 2624 |13.05.2023 Станишев в ”Панорама”: Влизането в коалиция с ГЕРБ ще е фатално за БСП . 5| 3175 |12.05.2023 Атанас Атанасов: Смяната на Гешев със Сарафов, подготвяна от ГЕРБ и ДПС, не е съдебна реформа . 9| 2964 |12.05.2023 ГЕРБ и БСП договарят тайно изпращане на снаряди за Украйна?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads