Реклама / Ads
0| 3509 |11.04.2023 НОВИНИ

Вещото лице по случая ”Семерджиев”: Човек на задната седалка би бил мъртъв

.
Станимир Карапетков
„Категорично казахме, че ако е имало човек на задната седалка той би бил мъртъв. Пораженията, разкъсване на автомобила са такива, че ако има човек на задната седалка той не би оцелял“, каза в ефира на БТВ инж. Станимир Карапетков, който е вещо лице по делото „Семерджиев“.
 

Пред съда Георги Семерджиев разказа нова версия, според която момиче е шофирало автомобила, а друго е било на задната седалка. По думите му той бил само пасажер.


„До този момент тази хипотеза не е била ясна. Не напразно стратегията на защитата е да бъдат дадени тези неща и това явление, което подсъдимият описва като защита след нашия разпит. Първата хипотеза беше, че не е бил в колата. При нашата оценка и отговори в съда ние считахме, че той е бил в колата и обяснихме много добре, че тези негови травми съответстват, ако е бил водач“, каза вещото лице по делото „Семерджиев“ Станимир Карапетков.


В студиото на bTV Карапетков обаче не пожела да каже с категоричност на кое място е седял Семерджиев при фаталната катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета.


„По време на цялото ПТП е бил и на двете места. Ако е бил водач, инерционната сила при първия удар е сравнително малка и той се е придвижвал напред и наляво. Следва откат на тялото назад и много силен интензивен удар в асансьора на метрото. Следствие на тази ударна сила, тялото на водача, който и да е той, отива с главата и корпуса на тялото надясно и попада на дясната седалка. Ако той е бил водач травмите съответстват напълно – в главата има травми и в кръста“, обясни той.


По думите му няма данни от всички видеоматериали, по които да установят кой от коя част на автомобила излиза и дали изобщо някой излиза от него.


„При дадения механизъм смъртта е била неизбежна за двете момичета. Първият удар е траел в порядъка на секунда, когато тя е възприела, че идва срещу нея автомобил. В последния момент тя се качва на бордюра с крачка назад, като преди това е била на платното за движение. А другата пешеходка е вървяла по тротоара, при което предната част на разкъсания автомобил връхлита върху нея“, каза още вещото лице Станимир Карапетков.


По думите му има следи от ДНК по скоростния лост на колата, както и находки като кръв и други материали, но на този етап не са ги коментирали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2657 |09.04.2023 Засилено полицейско присъствие в района на Рилския манастир за Цветница и Великден . 1| 3106 |07.04.2023 След проверка в болницата: Няма нарушения по случая с бебето, изписано със счупен крак . 0| 2988 |07.04.2023 Прокуратурата разследва случая с изписаното новородено бебе със счупен крак . 2| 2919 |05.04.2023 Налице ли е непрозрачно управление? АПИ отказва да публикува отчети за дейността си през 2022 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads