Реклама / Ads
0| 20076 |17.03.2022 НОВИНИ

Високопоставени руски служители пред Reuters: Нещо ще бъде решено през следващите три дни до седмица

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Върховният лидер на Русия от 22 години има загадка за решаване: как да спечели война в Украйна, която Западът казва, че вече е загубил, пише Reuters.
 

Три седмици след нахлуването си Русия се бори с ожесточена съпротива от въоръжените западни украински сили. Тя все още не е постигнала заложените си цели и нейната силно санкционирана икономика е изправена пред най-дълбоката криза от падането на Съветския съюз през 1991 г.

 

Русия, където журналистите рискуват да влязат в затвора, ако използват термина "инвазия", казва, че нейната специална военна операция ще бъде планирана и че въпреки санкциите, тя може да се справи добре без това, което определя като измамен и декадентски Запад, воден от Съединените щати.

 

Очаква се Путин, който работи от офис в Сенатския дворец на Кремъл от 18-ти век, скоро да реши дали да продължи с война, която вече е убила хиляди хора и е разселила няколко милиона, или да търси някакъв мир, който да му позволи да претендира за победа.

 

"Има малък шанс за мирно разрешаване. Нещо ще бъде решено през следващите три дни до седмица ", каза един високопоставен руски служител пред Ройтерс, пожелал анонимност поради чувствителността на ситуацията.

 

Втори високопоставен руски източник каза, че президентът ще обмисли мирно решение при условията на Русия и че има възможност за някакво споразумение.

 

Това може да показва вярата в Кремъл, че Русия може да постигне много от целите си без продължителна война в Украйна.

 

Стартирайки инвазията на 24 февруари, Путин изброи ключовите си цели като спиране на разширяването на НАТО на изток и прекратяване на това, което той нарече "геноцид" на рускоезичните хора от "националисти и неонацисти" в Украйна след анексирането на Крим от Москва през 2014 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3241 |16.03.2022 Папата поиска мир от руския патриарх . 0| 3568 |16.03.2022 Служители на НАТО: Путин вече търси подкрепление - бойци от Сирия и наемници . 0| 15184 |16.03.2022 Руският президент Владимир Путин с нова заплаха към света . 0| 2994 |16.03.2022 Руски военни кораби обстрелват 4 села край Одеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads