Реклама / Ads
10| 5436 |26.07.2010 НОВИНИ

Владо Кузов иска да е президент

.
Владимир Кузов Източник: klikarnik.blogspot.com
По-мъдър станах за последните четири години, когато избухна скандалът за педофилия.
 

Това каза пред PRO.BG бившият депутат Владимир Кузов, пише 24 часа. "Благодаря на съдбата, че ми удари този шамар, защото осъзнах много неща. Категорично заявявам, че аз се явявам историческа личност". В бъдеще може да се кандидатирам и за президент, заяви Кузов. "Може би ще имам реалната възможност да го направя. Предпочитам гражданско движение да застане зад мен, а не политическа сила", сподели бившият депутат. "Въпреки че звучи високопарно, четири години от историята на България са свързани с моето име. Някога ще излезе истината и ще стане ясно, че съм бил жертва на системата", продължава Кузов.

"Аз съм единственият човек, който не се поддаде на корупцията. Никога няма да изменя на моите убеждения", категоричен е Кузов.
"Предложиха ми пари, за да гласувам за коалицията БСП-ДПС, аз отказах. В парламента се опитах да защитя хората и затова ме натопиха. Тройната коалиция беше узурпирала медиите и съдебната власт. Аз не се занимавам с деца, това беше скалъпено от началото до края", категоричен бе бившият депутат. Този скандал никога няма да умре и очаквам да не умре, защото той ще бъде учебникът за бъдещите политици - нека отстраняват политическите си опоненти чрез политически средства - само и единствено. Да не използват съдебната и изпълнителната власт, за да разчистват собствените си сметки, надява се Кузов.

В момента Кузов е главен консултант в адвокатска кантора. Осигуряваме защита на пострадали при пътно транспортни произшествия, обясни бившият депутат. "Надявам се, че мога да помогна не само като осигурявам финансови обезщетения на пострадалите или техните роднини, а и като психолог, който успява по някакъв начин да помогне да преодолеят този шамар, който им поднася животът", оцени работата си Кузов. „Още пея, в момента привършвам нов проект, който скоро да излезе на бял свят", похвали се още Кузов. "Пазар за фолклор няма, не че е имало някога, но сега пък съвсем няма, смята Кузов.

На 26 февруари 2009 г. Народното събрание гласува решение за прекратяване на правомощията на Владимир Кузов. Той получи условна присъда за педофилия, която бе постановена от Върховния касационен съд миналата седмица. Председателят на парламента Георги Пирински се позова тогава на текстове от Конституцията за отстраняването на депутата от законодателния орган. За изгонването на Владимир Кузов гласуваха 178 народни представители, един депутат от "Атака" бе против, а двама от ОДС и Коалиция за България се въздържаха. Производството по делото е започнало през 2005 година от Софийската районна прокуратура. През ноември 2005 г. делото е изпратено във Върховната касационна прокуратура. Заради депутатската защита Кузов нито е задържан, нито срещу него са водени процесуално-следствени действия.

Кузов е засечен при разкриването на мрежа от т.нар. "бойловъри". Пред журналисти тогава Кузов заяви, че в периода, в който го обвиняват в блудство с момчето - от 7 ч. сутринта до 19 ч. вечерта, е ходил на работа, след което е пеел в кафене и не е имало време да извърши непристойните действия. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5807 |21.07.2010 Ив. Костов: Не съм се издигал за президент, но трябва да се поема отговорност . 0| 6614 |12.07.2010 15 полицаи пазиха смяна на караула от 30 зрители пред президентството . 3| 5239 |16.06.2010 Дeпутатите шутираха поредно вето на президента . 7| 4920 |07.06.2010 А. Ангелов: Не президентът трябва да ръководи спецслужбите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads