Реклама / Ads
7| 4834 |04.07.2008 НОВИНИ

Военният министър иска оставката на зам.-началника на ГЩ по ресурсите

.
"Май не" - така отговори на въпроса министър Николай Цонев дали е останало нещо невзривено в склада в Челопечене. Министърът на отбраната беше категоричен, че в Генералния щаб носят пряка отговорност за инцидента.
 

 

ГЩ не толкова криел информация от министъра на отбраната, колкото я бил забавил, обясни министърът на отбраната Николай Цонев по БТВ. Той допусна, че може би и самият ген. Златан Стойков не е бил съвсем наясно какво точно има в склада. Преди това по НТВ той описа обстановката в района на вчерашния взрив като спокойна, вече били ясни щетите, нанесени в селата Чепинци и Челопечене. Повечето поражения били от взривната вълна, изпочупени са прозорците и ще пристигнат войнишки подразделения, които да помогнат при разчистването на района. Всички щети щели бъдат покрити, но не само от бюджета на военното министерство. Тази сутрин ще се предоставят докладите за състоянието на това поделението. Фактът, че няма жертви и поражения говорел, че складът е построен спрямо изискванията.

военен министър  снимки Вяра Йовева

Цонев обаче беше категоричен, че началникът на Генералния щаб носи пряка отговорност за случилото се, защото то е под прякото подчинение на ген. Златан Стойков. Военният министър смятал да направи политическо предложение до президента за временно отстраняване на заместник-началника на Генералния щаб по ресурсите ген. Цоков. Военният министър обаче категорично мислел, че генерал Златан Стойков трябвало да остане на поста си началник на Генералния щаб на Българската армия. Като странно съвпадение беше определен взрива точно на вчерашния ден, защото на 1 юли въпросното поделение щяло да бъде закрито.

За "успокоение" на аудорията министърът напомни, че такива инциденти имало и в Германия, и в Албания, с други думи случилото се у нас не било изключение. "Май не" - така отговори на въпроса дали е останало ли нещо невзривено в склада.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5295 |19.06.2008 Писмо от Брюксел до Станишев критикува проект на министър Николай Василев . 2| 4541 |17.06.2008 Нереализиран военен министър бил "воеводата" Каракачанов . 3| 7630 |13.06.2008 Станишев уволни зам.-министър, близък на Шулева . 7| 8136 |09.06.2008 Военният министър даде старт на почивния сезон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads