Реклама / Ads
13| 3324 |23.03.2023 НОВИНИ

Воинстващият Медведев заплаши: Ако някой арестува Путин ще е равносилно на война

.
Дмитрий Медведев
Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.
 

Медведев добави, че Украйна е част от „Велика Русия“. Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.


„Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали“, отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня Ройтерс.


Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото „те разбират само езика на силата“. В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, „подобни на това, взето на 24 февруари миналата година“.


Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. „Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред“, увери Медведев. „Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности“, увери той.


Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата“, обясни той.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 3386 |20.03.2023 Медведев заплаши съда в Хага с хиперзвукова ракета "Оникс" . 11| 2986 |27.02.2023 Медведев заплаши, че оръжейните доставки за Украйна създават заплаха от глобална ядрена катастрофа . 31| 8443 |26.02.2023 Медведев посегна на полските граници . 5| 8176 |17.01.2023 Проф. Слатински: Ще има нов Нюрнбергски процес за Путин, Медведев, Лавров, Пригожин....

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads