Реклама / Ads
51| 5343 |21.04.2011 НОВИНИ

“Войводите” обявиха война на “Свидетелите на Йехова”

.
Източник: bnews.bg
ВМРО ще продължи борбата си срещу "Свидетелите на Йехова", докато тази секта не бъде забранена. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на пресконференция в БТА, на която ръководството на партията представи своята позиция за случая в Бургас миналата седмица, когато при сблъсък между "Свидетели на Йехова" и членове на ВМРО-Бургас бяха ранени 5-ма, а 10 бях
 

По думите на другия зам.-председател на ВМРО - Костадин Костадинов, това не е изолиран инцидент и не е нещо, което се е случило от само себе си. Затова са категорични - тяхната борба срещу сектата ще продължи, докато не принудят държавните власти да забранят дейността на тези хора, които най-пълно и най-системно разграждат "снагата на българското общество".

“Войводите” са подавали десетки сигнали до прокуратурата срещу „Свидетелите на Йехова", но на този етап няма никакъв резултат, подчертаха председателите на организацията. Според Джамбазки това са хора, които са вредни и опасни за обществото, тъй като не признават светия кръст и държавата, забраняват носенето и почитането на държавните символи, както и празнуването на празници и рождени дни. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи.

От ВМРО посочиха и две лъжи, които са били разпространени от членове на “Свидетелите на Йехова” през последните дни. Първата е, че тяхното вероизповедание било регистрирано в ЕС. След справка с Емил Велинов- директор на Дирекцията по вероизповедания в Министерския съвет, става ясно, че „Свидетели на Йехова" не е регистрирано като вероизповедание в Обединеното Кралство, Германия, Малта, Люксембург, Кипър и Латвия. Данните сочат, че те са регистрирани под формата на фондации, неправителствени организации или други форми с цел да се избегне съответното законодателство.
От партията опровергаха и другата лъжа според, която „Свидетели на Йехова" са осъдили ВМРО.

Костадин Костадинов поясни, че са изпратили писмо до Емил Велинов, с което искат проверка и пререгистрация на всички религиозни институции в България - да се види как функционират, откъде получават финансовите потоци, да се проверят огромните скъпи лимузини, с които идват пасторите им у нас.

Освен това от ВМРО ще направят предложение за промяна в закона за вероизповеданията, като целта е да има по-сериозен контрол върху дейността им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5515 |17.04.2011 Доган бил топпопадение на ДС; играел двойна роля . 2| 6259 |08.04.2011 Обявиха код "жълто" в 14 области . 163| 10762 |15.03.2011 Война дали Ванга е светица или сатана . 6| 5803 |11.03.2011 Еколози във война със защитници на "Натура 2000"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads