Реклама / Ads
0| 2669 |20.04.2023 НОВИНИ

Временната комисия за правилника на парламента ще заседава във вторник

.
Източник: личен архив
Временната комисия за изработване на правилник на Народното събрание (НС) ще заседава във вторник, като идеята е готовият проект да бъде гласуван евентуално в сряда в пленарната зала, стана ясно след председателския съвет на парламента.
 

Тази сутрин депутатите създадоха Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. За неин председател беше избран Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

 

Идеята е в сряда да имаме готов парламентарен правилник, който да бъде гласуван, приет и оттам да стартира работата на Народното събрание, каза съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Николай Денков пред журналисти след председателския съвет на парламента.

 

Има срок за подаване на предложения – понеделник вечерта, във вторник ще заседава комисията, така че в сряда да бъде готов, уточни той. 

 

На председателски съвет обсъждахме: първо правилникът за работа на Народното събрание – във вторник да се събере комисията и евентуално в сряда да го гласуваме в зала, съобщи и председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова.

 

Тя каза, че не са говорили за разпределението на постоянните комисии между различните парламентарни групи. Почти единодушно, мисля, се разбрахме, че запазваме сегашните комисии като брой и като наименования, посочи Нинова. Тя добави, че следващата седмица ще се съберат отново, за да видят вече разпределението на комисиите между различните парламентарни групи.  

 

На въпрос дали има консенсус по дневния ред на 49-ото Народно събрание, Николай Денков каза, че все още не са стигнали до уточняване на дневния ред освен тези първи стъпки, които са абсолютно необходими. Накратко обсъдихме законодателната програма, която сме представители с ГЕРБ, посочи съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

 

Ясно е, че всеки народен представител може да даде други предложения, те ще бъдат разгледани и ще бъдат приоритизирани, добави Денков.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2594 |15.04.2023 Ватикана създава комисия за разследване на мистични явления . 2| 2998 |30.03.2023 Сайт на Европейската комисия препраща към софт порно . 4| 2812 |29.03.2023 Нова комисия ще разследва корупцията по високите етажи на властта . 2| 2904 |28.03.2023 Нов протокол за действие при бомбени заплахи готви междуведомствена комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads