Реклама / Ads
3| 4187 |29.01.2022 НОВИНИ

Зафиров: Има връзка между освобождаването на борда на директорите на ”Булгаргаз” и разследване на ДАНС

.
Атанас Зафиров
”Има връзка между освобождаването на борда на директорите на ”Булгаргаз” и разследване на ДАНС”, това каза пред Нова нюз председателят на Комисията по отбрана Атанас Зафиров, който е и зам.-председател на БСП.
 

Той подчерта, че българските специални служби в момента работят по теми, свързани с "Булгаргаз" и се очаква развитие.

 

Относно сформирането на български батальон до 1000 души, Зафиров заяви, че предстоят разговори по въпроса. Той го определи като знак, че България е коректен и предвидим член на НАТО, а самият батальон ще има възпиращ ефект.

 

"Нищо чудно създаването на батальона да се забави, защото в настоящата ситуация това едва ли ще е приоритет на НАТО. Той ще бъде под българско командване. Все още не е ясно какви родове войски ще включва, защото политическите разговори тепърва започват", отбеляза председателят на Комисията по отбрана.

 

Според него трябва да сме много премерени в исканията за допълнителни войски.

"Български войници няма да участват в преки военни действия", категоричен бе Зафиров.

"Българските ВВС имат спешна нужда от още 8 изстребителя, но България трудно може да си позволи да изразходва такива средства сега. Първите 8 самолета ще дойдат в края на 2023 и началото на 2024 година. Средствата в бюджета за тази година ще са предимно за сухопътните войски", информира той.

 

По отношение на самолетите, който ще дойдат у нас като Еър полисинг, Зафиров каза, че са многоцелеви, но ще бъдат изполвани само като Еър полисинг.

 

"На този етап няма искане към нас за дислоциране на съюзнически войски в България. Ако такова постъпи, то ще бъде обсъдено и взето решение", заяви още той.

 

Относно ремонтите на нашите МИГ, Атанас Зафиров каза, че е добре да се правят от производителя, но трябва да се отчита и политическия фактор, както и това, че всеки ремонт на самолети извън България носи риск.

 

Зам.-председателят на БСП коментира и партийните въпроси и подчерта, че опитите за цепене на БСП винаги завършват безславно.

 

"За левия избирател е важно да вижда реализация на своите идеи и те ги виждат в работата на новото правителство", каза той.

 

Атанас Зафиров смята, че това е най-социалната политика за последните 30 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 46420 |29.01.2022 Хубава събота: Теменужка вие на умряло, други съскат за война между Радев и Петков . 2| 3316 |27.01.2022 Сърбия предложи посредничеството си между Русия и Украйна . 7| 3372 |26.01.2022 Панев: Дрънкането на оръжия между Русия и Украйна повиши цената на газа с 15-20% . 1| 2824 |26.01.2022 Калоян Паргов ще вземе участие в събития по повод Международния възпоменателен ден на Холокоста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads