Реклама / Ads
0| 2984 |15.06.2022 НОВИНИ

Закопчаха британски „кокаинов крал“ в Пловдив

.
Бенджамин Макан Източник: Twitter
32-годишен „кокаинов крал“, един от най-търсените мъже във Великобритания, е арестуван в България с фалшив паспорт, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Бенджамин Макан е арестуван в хотел в град Пловдив в понеделник, докато носел фалшив паспорт и истински паспорт на чуждо име.

 

Макан, родом от Норфолк, е издирван от местната полиция по обвинение в заговор за доставка на няколко килограма кокаин през 2020 г. с помощта на криптирани мобилни телефони.

 

Смяташе се, че британецът се укрива в Барселона, но е бил проследен до България след съвместна операция на Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, българската полиция и испанската Гражданска гвардия. В момента той е задържан в България, където очаква екстрадиция обратно в Обединеното кралство. Максималната присъда за доставка на наркотици от клас А е доживотен затвор.

 

Макан беше посочен като един от най-издирваните във Великобритания в списък с имена, публикуван от Crimestoppers през януари. Оттогава са арестувани петима от 12-те души - всички мъже - посочени в списъка.

 

„Арестът на Бенджамин Макан стана възможен след отлична работа на нашите служители за международна връзка, екипа на Гражданската гвардия за издирване на бегълци, българската полиция и колегите ни от българската дирекция за международно сътрудничество, на които сме много благодарни. Макан е петият беглец от списъка на най-издирваните лица, който е арестуван. Няма да спрем, докато не заловим и останалите“, заяви Стив Рейнолдс, регионален мениджър на NCA в Испания.

 

„Продължаваме да работим с партньорите и правоприлагащите органи по света, за да открием най-издирваните престъпници. Бихме искали да благодарим на всички тях за постоянната им решителност и усърдна работа, тъй като те продължават да разбиват престъпни мрежи по целия свят, което означава, че никъде не е безопасно да се скриеш“, каза от своя страна детектив сержант Еди Хамънд от отдела за борба с тежката организирана престъпност в Норфолк и Съфолк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2949 |14.06.2022 Русия със санкции срещу 29 британски журналисти . 0| 3152 |06.06.2022 Ще свалят ли Борис Джонсън консерваторите? Британският премиер - пред вот на недоверие . 0| 7678 |29.05.2022 Британски медии: Путин може вече да е мъртъв, а Кремъл да използва негов двойник . 0| 3075 |04.05.2022 Руският бизнес вече няма да може да се възползва от редица британски услуги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads