Реклама / Ads
5| 5571 |06.08.2011 НОВИНИ

Закопчаха измамници, пипали в резерва

.
Групата имала размах-действала из цялата страна.
 

Организирана престъпна група, реализирала измамна схема на територията на цялата страна
, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са четиримата участници в престъпната схема - лидерът и дясната му ръка са съдени за измами и са с множество криминалистични регистрации, единият от другите двама в групата е бил материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура. В резултат на прецизно планираните действия в момент на даване на подкуп от 2000 лв. в столицата е задържан лидерът на организираната група З.Х. на 49 години. Минути по-късно във Варна служителите на ГДБОП задържали „дясната му ръка” – В.Д. на 38 години и В.П. на 46 години - техен сътрудник, а във Велико Търново - 63-годишният Д.К., който работел като материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

Престъпната група действала по точно установени правила
– З.Х. и В.Д. установявали контакти с представители на фирми, които кандидатствали и участвали в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция. Те им обещавали успешно посредничество за спечелване на търга и то на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез Д.К. за предварителен оглед на наличната стока, от която се интересували. В.П. бил включван в повечето от срещите за получаване на уговорената миза. С тази схема групата действала на територията на цялата страна. З.Х. и В.Д. са криминално проявени, съдени и излежавали присъди за подобни престъпления. След 24-часовото им задържане, З.Х., В.Д. и В.П. остават в ареста за още 72 часа по разпореждане на прокуратурата, а на Д.К е взета парична гаранция от 1000 лв. Работата по документиране на престъпната дейност на организираната група продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5006 |03.08.2011 Отблокират авиогориво от резерва за още 10 дни . 13| 6242 |30.07.2011 С гориво от резерва гарантират полетите . 8| 6000 |23.07.2011 Закопчаха инспектори при акция "Играчите" . 9| 6089 |21.07.2011 В африкански резерват има повече демокрация от Несебър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads