Реклама / Ads
16| 3139 |11.05.2023 НОВИНИ

Зам.-главният секретар на МВР Станев: Ще предложим да се намали скоростта в градовете на 30 км/ч

.
зам.-главен секретар на МВР Станимир Станев Източник: БГНЕС
Проблемът може да се раздели на няколко неща – проблем с инфраструктурата, проблем с обучението. Нещата започват от семейството, след това в училище, а след това и на шофьорските курсове и после контролът на МВР. Тези процеси са свързани.
 

Има процеси обаче и с пътната инфраструктура, с пътната маркировка – и тук трябва да работим, набелязали сме мерки. Това заяви зам.-главен секретар на МВР Станимир Станев в ефира на бТВ по повод смъртоносната катастрофа на „Сливница” в София.

 

„Първо ще дойдат 120 полицаи и 200 след тях. В края на месеца ще имаме 320 служители”, допълни той.

 

За днешния инцидент отново на бул. „Сливница” Станев даде подробности: „Блъсната е жена, която карала колело, но минава на червено. Автомобилът, минал на зелено, я удря, за щастие с почти никакви поражения.”

 

 „Предлагаме доста неща, които обаче не бяха приети в предишните два парламента. Сега отново са за обсъждане. Имаме възможност да намалим в определи райони на градовете скоростта от 50 на 30 км./ч. Санкциите са само една част – важно е шофьорите да си плащат глобите”, подчерта той.

 

По повод голия обиск в дискотеката в Пловдив, той заяви: „Образувани са няколко проверки, резултатите лично той ще ги представи. Днес главният секретар на МВР разпореди на всички областни директори, при извършване на проверки, да се съобразяват с правата на гражданите и да се спазва етичния кодекс на МВР.”

 

„Министър Демерджиев с встъпването си в длъжност обяви война на наркоразпространението”, припомни той.

 

„Няма новости в разследването на атентата срещу Иван Гешев. Не искам да навлизам в детайли. Работим по версии, имаме лица, по които оперативно работим”, обяви той.

войната по пътищата

 
 
 
 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2667 |04.05.2023 Държавният секретар на САЩ: В мислите си сме с народа на Сърбия . 0| 3031 |04.04.2023 Донев се среща с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман . 1| 3090 |12.03.2023 Заради европейския ”Катаргейт”: Аут на генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите . 5| 3742 |17.02.2023 Главният секретар на МВР за случая "Локорско": Задържаните са петима. Всички са криминално проявени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads