Реклама / Ads
14| 5722 |17.04.2020 НОВИНИ

Зам.-шефа на СДВР: Всеки, който е излъгал с декларацията ще си понесе последствията

.
Тони Златанов
Който си мисли, че вчера е излъгал с декларацията - не е. Ще си понесе последствията. Върнати бяха хиляди хора. Имаше и такива, които ни обясняваха, че отиват да се погрижат за близък роднина, а в багажника им има касетки с домати и месо, колела.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-директорът на СДВР ст. ком. Антон Златанов по повод пълната блокада на София и преминаването през КПП-та. Неверните данни са наказуеми. При проверка ще се образува досъдебно производство, каза още той. По думите му контролът ще е изключително строг. "Ако се дава декларация за работа - молим да се напише телефонът на работодателят им. Ще бъде проверено дали в действителност този гражданин работи там", обясни още старши комисар Златанов. Той бе категоричен, че е издадена заповед за преустановяване на междуградския транспорт.

 

„Искахме от всеки лична карта и адрестна регистрация в София. Много хора казваха, че отиват при болни родители в провинцията, но в същото време в колите им имаше щайги с домати, месо и три колела на багажниците. Ще видим обаче как се върнат в столицата, ако нямат адресна регистрация.”, заяви каза полицаят.

 

Златанов уточни, че са върнали над 5000 – 6000 коли, но уточни, че ако в даден автомобил има болен човек или бременна жена, той ще бъде пропуснат.

”Ако някои са били нощна смяна, те показват декларация и бележка, ние проверяваме по график дали са били на работа, имат ли договор с фирмата, и ако е така, ги пропускаме.”, допълни полицая във връзка с решението в София да се влиза от 6 до 8 часа и се се излиза от 18 до 20 часа.

 

„Засега трафикът е спокоен, но очакваме да се увеличи. Призовавам хората да си стоят в София, защото мерките ще са строги.”, каза още полицаят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6309 |31.03.2020 Полицията настървена - глобява всеки, който не носи маска . 3| 5586 |25.02.2020 Александър Маринов: Олеква всеки, който твърди, че Радев влияе върху испанските власти . 4| 3773 |03.02.2020 Кирил Ананиев: Всеки, който пристига на летището с температура, ще бъде изолиран . 18| 4910 |11.10.2019 Масови арести в Турция срещу всеки, който пише в социалните мрежи срещу атаката срещу Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads