Реклама / Ads
0| 2396 |16.09.2024 НОВИНИ

Заместник-кметът в Пловдив хвърли оставка

.
Савина Петкова Източник: фейсбук
Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка. Миналата седмица общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местните избори и влезе в Общинския съвет, поискаха нейната оставка.
 

Причините, според тях, са несправяне с поверения ѝ ресор и съмнения за корупционни практики, свързани с градския транспорт и инфраструктурни проекти в града.Петкова категорично отхвърли обвиненията и ги нарече безпочвени. В изявление тя посочи, че тези твърдения са насочени срещу нейния професионализъм и допълни, че ще проведе разговор с кмета Костадин Димитров, на който ще се обсъди дали да остане на поста. Въпреки това, в хода на следващите дни тя взе решение сама да се оттегли от длъжността.

 

Нейното място ще бъде заето от Ангел Славов, заместник-кмет по обществен ред и сигурност, който временно ще поеме отговорностите за транспорта в града. Кметът Костадин Димитров заяви пред журналисти, че решението за оставката на Савина Петкова е било изцяло лично нейно и той го уважава. Според него, настоящите усилия на общината са насочени към подобряване на градския транспорт и модернизация на транспортната инфраструктура, като същевременно ще се стремят към прозрачност и по-добро управление на проектите в тази сфера.

 

Димитров увери, че ще се работи усилено за подобряване на транспортните услуги в града, което включва обновяване на автобусния парк, оптимизация на линиите и повишаване на комфорта за пътниците. Той подчерта, че градският транспорт е един от най-важните елементи за комфорта на пловдивчани и неговото развитие е приоритет за общинското ръководство.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3767 |16.09.2024 Финансов консултант: Новите правила за отпускане на ипотечен кредит няма да повлияят сериозно на имотния пазар . 0| 3076 |16.09.2024 Децата на света: Рискове и приключения по пътя към знанието . 2| 2160 |16.09.2024 Керемедчиев: Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима . 0| 2171 |16.09.2024 Погром в Киевска област - пет сгради повредени и пострадали при снощната атака на окупаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads