Реклама / Ads
0| 2649 |13.09.2022 НОВИНИ

Започна пробното гласуване: 400 машини с демоверсия са разпределени из цялата страна

.
Източник: БГНЕС
Пробното гласуване с машини преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври започва на много места в страната от днес. 400 машини с демоверсия вече са разпределени в различни градове в страната. Тази година разяснителната кампания е по-голяма в сравнение с предишните избори.
 

В Русе за пробно гласуване са предоставени 13 демонстрационни машини. По-особените моменти от гласуването ще бъдат разяснявани на хората до 29 септември от членовете на Районните избирателни комисии.

 

В Плевен от днес до края на месеца на разположение на желаещите да гласуват пробно са 15 машини.

 

„В три общини ще могат да се упражняват за машинното гласуване  на две машини“, поясни Ирена Христова, главен секретар на областната администрацията, цитирана от БНР. И добави: „Получихме от ЦИК 15 броя специализирани устройства за машинно гласуване . Те са демоверсия. За по-големите общини даваме по две – това са Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия“.

 

В Плевен машината е поставено във фоайето на областната администрация.

 

„Наши служители ще дежурят и ще обясняват от 9 до 12 часа и от 12.30 до 17 часа всеки ден без почивните дни, изключая 17-и – тогава ще дежурим извънредно и също ще могат да идват външни лица да им обясняваме... В селата - всяка община си е направила график по какъв начин ще обиколя машината, колко време ще стои в общинския център, колко по селата. Те са се организирали и са направили такава организация, от 13 септември до 30-и“, обясни Ирена Христова.

 

От Централната избирателна комисия ще предоставят днес и по 2 машини за гласуване с инсталирана демоверсия на регистрирани партии и коалиции, поискали устройствата за разяснителните си кампании.

 

Очаква се днес от Комисията да проведат и консултации за съставите на секционните избирателни комисии извън страната с представители на парламентарно представените в 47-ото Народно събрание партии и коалиции. Участие в тях ще могат да вземат и други партии и коалиции, регистрирали свои кандидати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2843 |12.09.2022 Започна процесията с тленните останки на Елизабет II към катедралата Сейнт Джайлс . 0| 2663 |12.09.2022 Започна поставянето на адаптирани ваксини срещу Омикрон у нас . 0| 2769 |11.09.2022 Започна процесията с тленните останки на кралица Елизабет II . 0| 2682 |09.09.2022 Д-р Делян Георгиев: За седмица в ”Изгрев” започнахме строителство на нова ясла и крило към 23-та ДГ ”Здраве” за още 75 деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads