Реклама / Ads
9| 5090 |05.03.2008 НОВИНИ

Засега нямало данни за атентат във влака

.
Нямало и цялостна възстановка на случилото се в нощта на пожара във влака София-Кардам. Разследващите запалили само едно перде.
 

Няма никакви данни за терористична дейност, оповести по НТВ Георги Илиев, следовател от НСлС, ръководител на групата, разследващата пожара във влака София-Кардам. На този етап не можело да се говори за атентат и не е имало нужда да бъдат изпратени антитерористи и специалисти на мястото на огледа, защото липсвали следи за тероризъм и никой от свидетелите и очевидците не е свидетелствал за терористични действия, казвайки, че е имало бомба или взрив. Следователят все пак призна, че и пожарът би могъл да бъде резултат от тероризъм, но се оказа, че след трагедията никой не е мислел за това. Илиев обясни, че на изгорелите купета е направен оглед, иззети са много вещи и се работи по всички възможни версии, но няма цялостна възстановка на случилото се и за целта не е подпалван стар вагон. Известно е, че евентуална възстановка на случилото се би могла да насочи разследващите към технологията на пожара, възникването и времетраенето му, но имало само някакъв частичен вариант на възстановка, изразяваща се в запалване на перде, което изгоряло. Накрая Илиев отчете, че може и да е грешка, неизпращането на антитерористи веднага на мястото на пожара.

Оставки трябва да има тогава, когато станат ясни резултатите и виновниците за тези резултати при инцидентите, заяви пък по БНР Радослав Илиевски, зам.-председател на парламентарната транспортна комисия и депутат от Коалиция за България. Той обясни, че разпространяването на версии, които не произтичат от компетентните органи, пораждало допълнително напрежение. Ако бъде създадена временна анкетна комисия, тя ще разполага с булевардна информация и ще бъде безполезна, следователно такава анкетна комисия трябвало да се създаде, когато станат ясни всички обстоятелства около създадения трагичен инцидент. Тогава парламентарна групата на Коалиция за България би била инициатор и на ново изслушване на транспортния министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5585 |29.02.2008 В БСП нямало политика от европейски тип, твърдят леви . 0| 6714 |26.02.2008 Стряскащи данни за корупция в образованието . 3| 5250 |18.02.2008 Нямало достатъчно руски нефт за тръбата . 2| 5906 |27.12.2007 Експремиерът на Пакистан Беназир Бхуто загина при атентат след митинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads