Реклама / Ads
26| 5547 |05.05.2021 НОВИНИ

Бягство от горещия картоф: Защо Ципов бе единственото предложение за шеф на ЦИК?

.
Красимир Ципов Източник: БГНЕС
Защо Красимир Ципов бе единственото предложение за шеф на ЦИК? Защо, въпреки че останалите партии не бяха съгласни с кандидатурата на ГЕРБ, не излъчиха свои кандидат? Тези въпроси остават отворени, поне засега. Ясно е единствено, че на срещата при президента партиите си прехвърляха горещия картоф.
 

„Не мога да гадая защо другите партии не са предложили кандидати за председател. Ние предложихме това, което реши партията. Нашите предложения са с опит в ЦИК и са за същите позиции, които заемаха“, заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

 

„Имаше възможност за предложения. Въпросът какво оттук насетне ще произвежда ЦИК. През последните години ЦИК е взимала решения против закона. Надяваме се, членовете ще бъдат на достатъчна висота“, допълни той.

 

„Дата като всички дати. Българските избиратели ще променят, не датата. Нека да се насрочат изборите и оттам следва организацията на изборния процес“, каза той за датата 11 юли за предсрочните избори.

 

„Добре е, че повече са участвали в ЦИК. Има и нови лица. Опитът е нужен. Аз също съм бил в ЦИК“, завърши Карадайъ.

 

"Господин Ципов е типичен представител на калинките на ГЕРБ - човек, който е прислужвал на Цветан Цветанов, Борисов и Фидосова. Човек, който никога не е показал истински характер да отстоява собствено мнение. "Демократична България по никакъв начин не е участвала в консултации за съставяне на служебен кабинет и не поемаме отговорност за това", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

 

"Виждаме поредното бягство от горещия картоф. Очевидно имаше компромис със законодателния процес по отношението на изменението на Изборния кодекс. Голямата предпоставка е бягането от отговорност. Всеки може да си направи извод. Кадровият въпрос е най-трудният в политиката. Няма как да минеш "по терлички", ако искаш да променяш страната. Тя се случва с конкретна отговорност. Много е важно България да се отвори към 2 млн. избиратели в чужбина, които искат да гласуват", посочи още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4543 |09.03.2021 Аркади Шарков: Решението на Ангелов за РЗИ е бягство от отговорност . 20| 5210 |22.02.2021 Арх. Борислав Игнатов: Паника и бягство от отговорност, сякаш не става дума за смърт на дете . 19| 5693 |05.09.2020 Мартин Димитров: Джипката не е нищо повече от средство за бягство от реалността. Сламен човек . 19| 10028 |29.07.2020 Николай Марков: Томиславе, организирай бягството на пасажерите от потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads