Реклама / Ads
0| 2610 |03.08.2023 НОВИНИ

Заведено дело: Agence France Press съди Twitter за нарушаване на авторски права

.
Agence France Press съди Twitter за нарушаване на авторски права Източник: БГНЕС
Френската информационна агенция Agence France Presse (AFP) заведе дело срещу Twitter за нарушаване на авторски права. Това се съобщава в публично съобщение.
 

От АФП отбелязват, че възнамеряват да търсят обезщетение от Twitter за използването на нейни материали. Социалната мрежа обаче “игнорира всички призиви в това отношение”, се казва в комюникето. Ето защо беше решено случаят да бъде прехвърлен в ръцете на правосъдието.

 

Както посочва агенцията, по-рано френски медии, включително АФП, получиха чрез съда обезщетение за използването на техни материали от Google. Размерът на обезщетението обаче не се съобщава.

 
От АФП отбелязват също, че Twitter все още не е коментирал това.

 

По-рано подобни обвинения към Twitter бяха направени и от редакторите на вестниците Le Monde, Le Figaro и Les Echos.

 

Централата на Agence France Presse е в Париж. Основана през 1835 г. като Havas, тя е най-старата информационна агенция в света.

 

С 2400 служители от 100 различни националности АФП има редакционно присъствие в 260 града в 151 страни. Основните ѝ регионални централи са базирани в Никозия, Монтевидео, Хонконг и Вашингтон, окръг Колумбия. Агенция Франс прес публикува истории, видеоклипове, снимки и графики на френски, английски, арабски, португалски, испански и немски.

 

Две трети от оборота на информационната агенция идва от собствените ѝ търговски дейности, като останалата една трета се предоставя от френското правителство (възлизащо на 113.3 милиона евро през 2022 г.) като компенсация за изпълнение на мисията му от общ интерес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3206 |28.04.2023 Стартира делото, заведено от директора на Народния театър срещу Камен Донев . 5| 5498 |22.03.2023 Валери Йорданов: Имам Два конкретни въпроса : Как стигнаха до подробности и основания за заведеното дело? . 9| 5615 |09.08.2020 Лидерът на ”БОЕЦ” - невинен по дело, заведено срещу него заради COVID-19 . 0| 4004 |06.12.2017 След две искания по ЗДОИ и заведено дело НС предостави стенограми от закритите заседанията на ”комисията Деси” за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads