Реклама / Ads
8| 3366 |07.02.2024 НОВИНИ

Зеленски към Желязков: Няма да забравим подкрепата на България

.
Източник: Народно събрание
Благодаря ви сърдечно за всяка подкрепа, която ни осигурявате - и военно техническата и хуманитарната. Всяка подкрепа от България е важна за нас и никога няма да я забравим. Вие сами се уверихте как живеем с постоянните ракетни атаки в града. И виждате колко е важно за нас да осигуряваме адекватна защита на нашите граждани в най-студените месеци от годината, когато фокус на атаките е енергийната сигурност на Украйна.
 

Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски по време на среща с председателя на българския парламент Росен Желязков.

Вчера пред украинските депутати Желязков се ангажира подкрепата спрямо Украйна да продължи. 

 

"България предоставя военна, хуманитарна и политическа подкрепа на Украйна от самото начало и ще продължи да го прави, колкото е необходимо", повтори Желязков пред Зеленски.





Председателят на парламента отново подчерта, че страната ни остро осъжда руската агресия в Украйна. България е декларирала пълната си подкрепа за “Формулата за мир“ на президента Зеленски и безусловно подкрепя водещия принцип, че само Украйна има суверенното право да определи кога и как да се включи в преговори с агресора, посочи председателят на парламента.

 

България е сред най-силните и най-активни поддръжници на европейската интеграция на Украйна и на евроатлантическата й перспектива, подчерта още Желязков. Страната ни приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС.

 

“Независима и суверенна Украйна е от ключово значение за евроатлантическата сигурност”, смята още Желязков, който бе категоричен, че бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4005 |07.02.2024 ЕК налива 400 млн. евро в Турция за възстановяване от миналогодишните земетресения . 13| 4719 |07.02.2024 "В случай на война ще настъпи краят на всичко". Медведев заплаши НАТО с ядрен апокалипсис . 0| 3332 |07.02.2024 Швеция сложи край на разследването за взривовете на газопроводите "Северен поток" . 15| 8193 |07.02.2024 Даниел Смилов за ФрогНюз: Оказва се натиск за увеличаване на присъствието на ГЕРБ в правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads