Реклама / Ads
5| 2560 |28.02.2024 НОВИНИ

Зеленски обсъди с албанския премиер възможността за съвместно производство на въоръжение /ВИДЕО/

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски (вляво) и албанският премиер Еди Рама (вдясно) Източник: БГНЕС
Украинският държавен глава Володимир Зеленски е обсъдил с албанския премиер Еди Рама възможността за съвместно производство на въоръжение, информира Евронюз Албания, като се позовава на публикация на Зеленски в социалната мрежа „Екс“.
 

Зеленски и албанското правителство са домакини днес на среща в Тирана, която е насочена към насърчаване на по-нататъшната подкрепа за Киев от страните в Югоизточна Европа на фона на нарастващите признаци на умора две години след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, посочва Асошиейтед прес.

 

В публикацията си след срещата си с албанския министър-председател днес Зеленски изрази признателност към Албания за подкрепата й в борбата на Украйна за свобода.





„Още от първите дни на пълномащабното нахлуване (на Русия в Украйна) Албания подкрепя Украйна в нашата борба за свобода и териториална цялост. По време на срещата с албанския премиер Еди Рама подписахме Договор за приятелство и сътрудничество между Украйна и Албания. Този документ ще помогне за засилването на сътрудничеството ни с Албания и позицията на Украйна на Балканите. Днес обсъдихме също отбранителните нужди на Украйна и възможното съвместно производство на оръжия (с Албания). Признателни сме на албанското правителство и народ. Няма да забравим никога топлото отношение на албанското общество спрямо украинците“, подчерта украинският лидер.

 

В делегацията на Зеленски при първото му посещение в Тирана е външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, пишат местните медии.





По-рано днес Кулеба се срещна с министъра по европейските въпроси и външните работи на Албания Игли Хасани, предаде Евронюз Албания.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 2702 |28.02.2024 Министър Тагарев: Няма да подам оставка . 2| 2753 |28.02.2024 Aндpeй Янĸyлoв: Важни са не басните на БОП-а,а разкритията на Зартова за флaшĸи, xapддиcĸoвe и ayдиoĸaceти на Еврото . 3| 2673 |28.02.2024 Никола Минчев: Сарафов да се оттегли като и. ф. главен прокурор, докато тече разследването на Нотариуса и Еврото . 6| 24153 |28.02.2024 Съдия Атанаска Дишева: Сарафов да се оттегли, докато тече разследването за Нотариуса и Еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads