Реклама / Ads
8| 2605 |21.05.2024 НОВИНИ

Зеленски: Путин няма нищо друго освен терор. Това е основата на неговите възможности

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
"Основата на възможностите на лидера на Кремъл Владимир Путин е терорът, така че всяко ограничаване на терористичния потенциал на Русия е принуда към мир."
 

Това заяви във видеообръщение украинският държавен глава Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ".

 

"Путин няма нищо друго освен терор. Това е основата на неговите възможности. И всяко ограничаване на терористичния потенциал на Руската федерация принуждава Русия към мир. Нашите оръжия за защита на украинските позиции, нашите съвместни дипломатически усилия в името на Формулата на мира, нашата работа за юридическата отговорност на Русия за войната - всичко това приближава мира", отбеляза той.





Президентът алармира, че руските убийци активно използват управляеми авиационни бомби в района на Часов Яр, в Покровско направление, близо до Липци в Харковска област и в други райони на бойни действия.

 

"Това ни връща към необходимостта от противовъздушна отбрана - от допълнителни отбранителни системи, които биха могли значително да намалят трудностите за нашите войници и заплахата за нашите градове и общности. Това се отнася и за подготовката за прехода на нашите ВВС към нов бой За съжаление в свободния свят все още липсва ефективност в тези две задачи", посочи украинският лидер.





По думите му украинските власти имат обещаваща работа с няколко партньора в това отношение.

 

"Ние правим всичко възможно, за да се уверим, че денят ще дойде възможно най-скоро, когато можем да добавим петриотските сили към нашите източни региони, нашите градове като Харков, Суми и други. Благодарен съм на всички наши партньори, които разбират тази нужда и нейното значение - истинската стратегическа сила на противовъздушната отбрана в тази война", каза още Зеленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2730 |21.05.2024 ISW: Русия постига успехи на фронта и с ограничени сили . 0| 2686 |21.05.2024 Слънчево време, температурите скачат до 27° . 2| 2477 |21.05.2024 Заради казуса с актуализацията на пенсиите: НС заседава извънредно днес . 1| 2750 |21.05.2024 Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads