Реклама / Ads
0| 9498 |20.08.2022 АКТУАЛНО

700 бойци от прокълнатата 64-а руска бригада искат да си ходят вкъщи

.
Оттук е минала 64-а руска бригада...
Постоянно виждам войници, които отиват в командването и пускат молби да бъдат освободени. Те са на наборна служба, която е изтекла. Връщат ги и им крещят: Връщай се и служи! На мой приятел също отказаха. Вече над 700 бойци не желаят да воюват. Това са 80 на сто от състава на 64-та бригада.
 

Това е същата част, която се „прочу“ в цял свят с извършените зверства в Буча, край Киев. Със заповед на президента Путин 64-а бригада бе обявена за отделна гвардейска мотострелкова бригада на руската армия.

В момента е дислоцирана край Херсон.

 

Изданието „Медуза“, което бе забранено от властите в Кремъл и редакцията се изнесе в чужбина, публикува разкази на бойци от бригадата, на които запазва имената в тайна заради тяхната безопасност. На командването просто не му пука за хората. Връщат ги в строя и им заповядват да воюват, да убиват. На боеца Фролкин срока на службата е изтекъл през май, но никой не се интересува. Отказват му да го пуснат и толкоз. Като него са още десетки.

 

Именно този боец Фролкин призна преди време за мародерствата в Киевска област. Много негови колеги потвърдиха по-късно, че там са извършвани военни престъпления. И по-конкретно как командирът полк. Азатбек Омурбеков е заповядвал да бъдат разстрелвани всички „които имат мобилни телефони“. Войници видели с очите си как началникът на тила на бригадата откраднал сервиз за хранене от една къща в село Андреевка.

 

Влачеха хладилници, лаптопи, маси и столове, откраднати от местни жители. Освен това, според свидетели и журналисти, командирите в бригадата са принудили войниците да позират за фоторепортаж по време на обстрела, а на ръководството по веригата нагоре, е била предоставена изкривена информация за ситуацията на фронта. По-конкретно Омурбеков докладвал, че са „унищожени три, а след това и още пет танка“. Всъщност бил повреден само един украински танк, - категорични са военнослужещи.

Много от бойците смятат, че бригадата, командването и дори състава са прокълнати за извършените зверства на територията на Украйна.

 

До средата на август стотици бойци са изпратили рапорти за уволнение до главното командване в Москва, тъй като в бригадата никой не им обръща внимание. Те описват че са малтретирани и псувани, наричат ги лайна. Извращенията в бригадата са всекидневни. А те просто не искат да убиват. Искат да се приберат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15573 |27.07.2022 Рецепта за руска пропаганда у нас: Квазиексперти, фейк институти и журналисти - антени . 0| 6561 |15.03.2022 Войната в Украйна, ден 20: Силни експлозии в центъра на Киев, руската офанзива е в застой . 0| 6080 |10.03.2022 Войната в Украйна, ден 15: Руската армия обстрелва Николаев с ракети „Град“ и „Ураган“ . 9| 24911 |15.01.2020 Руската телевизия показа как Борисов се натиска на Путин /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads